Ves al contingut. | Salta a la navegació

Eines personals

Sou a: Inici / Notícies / Dilluns s'estrenarà el nou bus interurbà de l'Urgellet

Dilluns s'estrenarà el nou bus interurbà de l'Urgellet

Hi haurà cada dia feiner quatre sortides des del Pla de Sant Tirs i des d'Alàs, amb parades a Arfa, Montferrer, Castellciutat, l'Institut, l'Estació, el Poble Sec i Sant Pere El nou servei redueix el nombre de viatges diaris i es vol adaptar a la demanda real
Estació d'autobusos de la Seu
07/09/2011 18:14

El Departament de Territori i Sostenibilitat, en coordinació amb el Consell Comarcal de l'Alt Urgell i l'Ajuntament de La Seu, posarà en marxa dilluns vinent un nou bus interurbà, que connectarà les poblacions el Pla de Sant Tirs, la Seu i Alàs amb 10 expedicions diàries tots els dies feiners, de dilluns a dissabte.

El servei pren el relleu del SeuBus, que es va suprimir l'any passat per manca d'usuaris, i pretén oferir uns horaris més adaptats a la realitat de la zona. L'actuació comportarà una inversió anual de 81.156 euros, que serà assumida íntegrament per la Generalitat. La gestió serà a càrrec d'Alsina Graells.

Les sortides des del Pla de Sant Tirs seran cada dia a les 08.15, les 3 de la tarda i les 6. I des d'Alàs per anar a la Seu, a les 09.10, les 13.20, les 4 de la tarda i les 7. Les altres parades seran a Adrall, Arfa, el Balcó del Pirineu, Montferrer, Castellciutat, l'Institut Joan Brudieu, l'Estació d'Autobusos de la Seu, el Poble Sec, Sant Antoni, Sant Pere i Alàs.

Des de l'Estació d'Autobusos de la Seu, es podrà anar en direcció Alàs a les 08.50, la 1, les 15.40 i les 18.35; i en direcció el Pla, a les 07.40 i les 13.40. Des de l'institut també hi haurà un bus a l'hora de final de classe, a les 17.30. El tauler complet d'horaris es pot consultar a l'àrea de premsa del Departament de Territori.

Un dels trets distintius del nou transport respecte del Seu Bus és que al nucli urbà de la Seu només hi ha dues parades. L'altre és que el vehicle serà més petit i permetrà el pas per dins el poble de Castellciutat.

Previsió de millora de les connexions amb Puigcerdà

El servei està inclòs al Pla de transport de viatgers de Catalunya 2008-2012. El sistema també preveu crear nous viatges diaris entre la Seu i Puigcerdà i coordinar els horaris amb els de l’estació de tren de Puigcerdà, per millorar la connexió amb la Cerdanya i Barcelona. També es vol millorar la connexió amb l'estació de l'AVE a Lleida i aprofitar els serveis de bus internacionals amb Andorra.

Mostrar formulari de contacte