Ves al contingut. | Salta a la navegació

Eines personals

Sou a: Inici / Notícies / Dimarts vinent es reinicia el mercat setmanal de la Seu d’Urgell

Dimarts vinent es reinicia el mercat setmanal de la Seu d’Urgell

Després que se suspengués a causa dels rebrots de COVID-19, es torna a reprendre. La decisió s'ha pres tenint en compte els resultats favorables del cribratge massiu que s'ha dut a terme aquesta setmana
Mercat al passeig de Joan Brudieu (Foto d'arxiu)
28/08/2020 17:40

Dimarts vinent, 1 de setembre, torna a reprendre's el mercat setmanal de la Seu d’Urgell. La decisió s'ha pres després dels resultats favorables del cribratge massiu a la població que s’està portant a terme aquesta setmana a la ciutat.

L'Ajuntament de la Seu d'Urgell insta la població a no relaxar-se "perquè encara hi ha un nombre elevat de persones positives de COVID-19 i de gent aïllada a casa per contacte directe" però indica que en el mercat s'aplicaran les mesures preventives aprovades pel PROCICAT en els plans sectorials dels mercats setmanals.

Així, el mercat dels dimarts i dissabtes es tornarà a fer en dues ubicacions diferents. Les parades alimentàries se situaran al passeig de Joan Brudieu, mentre que les parades de tèxtil i complements es trobaran al carrer Major. L'Ajuntament subratlla que l'objectiu és "no aglutinar tots els visitants en un únic espai".

Pel que fa a les parades alimentàries, es col·locaran en el mateix lloc establert durant la primera fase de recuperació de les parades després de l'estat d'alarma. Al lloc es farà la neteja i desinfecció de les zones verticals i les zones ocupades en començar, entre les 5 i les 5.45 hores, i en acabar l'activitat comercial.

La normativa estableix que a les parades alimentàries els compradors no podran fer autoservei, ja que mentre la situació sigui d'alt risc, cada parada haurà de servir el seu gènere. En cas que no es compleixi aquesta mesura, s’establiran sancions. Per facilitar que els clients no toquin la mercaderia, l’Ajuntament proporcionarà tanques de separació.

En relació amb les parades no alimentàries, els paradistes hauran de vetllar perquè les persones que hi entrin utilitzin gel hidroalcohòlic abans de tocar qualsevol producte i garantir els 2 metre quadrats per persona.

El consistori urgellenc té previst instal·lar cartells informatius de les mesures preventives a les entrades del mercat, reforçant les premisses de distància, higiene de mans i mascareta. També es col·locaran dispensadors de gels hidroalcohòlics als punts d'accés. Així mateix, la Policia Municipal vetllarà pel compliment de les mesures preventives i de seguretat, tant dels visitants com de les parades.

Mostrar formulari de contacte