Ves al contingut. | Salta a la navegació

Eines personals

Sou a: Inici / Notícies / Dimecres no hi haurà subministrament d'aigua potable a la Seu

Dimecres no hi haurà subministrament d'aigua potable a la Seu

Un ban d’alcaldia informa que el tall es farà per connectar la xarxa d’aigua de la ciutat al nou dipòsit
El nou dipòsit d'aigua, al Poble Sec
12/11/2007 12:13

El nou dipòsit d’aigua potable de la Seu i Castellciutat entrarà en funcionament el pròxim dimecres. És per aquest motiu que l’alcalde de la Seu, Jordi Ausàs, ha emès un ban en què informa del fet que la connexió a la xarxa obligarà a un tall en el subministrament d’aigua potable a totes les llars de la capital urgellenca i del nucli de Castellciutat des de les nou del matí i fins a les set de la tarda.

Els treballs han costat més d’un milió d’euros i han consistit en la construcció d’un equipament amb capacitat per a sis mil metres cúbics. Amb el nou dipòsit s’augmentaran les reserves d’aigua potable en un 300%. A més, es podrà oferir una millor qualitat de l’aigua pel nou sistema de tractament de filtració de l’aigua potable, d’acord amb la normativa actual.

El dipòsit, a càrrec de l’empresa Constructora de Calaf, s’ubica a la Costa dels Carreus, prop del Barri del Poble Sec i del nucli urbà de la ciutat.

L’alcalde de la Seu d’Urgell, Jordi Ausàs, ha valorat “molt positivament” la construcció dels nous dipòsits d’aigua potable del municipi i ha explicat que “aquesta és una actuació estructural, molt necessària i inajornable que donarà resposta a les noves necessitats que el creixement de la ciutat demanda”. Per Jordi Ausàs el nou equipament “va íntimament lligat a l’augment de població que experimenta la Seu i al desenvolupament urbanístic del sector de l'Horta del Valira, aprovat recentment, i que contempla la construcció de 842 nous habitatges”.

L’obra ha quedat pràcticament soterrada, minimitzant l’impacte visual i conservant la temperatura més estable. Una altra avantatge de la nova construcció serà la reducció del cost d’obtenció d’aigua per bombeig.

La construcció del dipòsit s’ha fet necessària per l’antiguitat i les pèrdues d’aigua acumulades i, especialment, per l’augment de la demanda atès el creixement urbanístic i demogràfic que està experimentant la Seu en els darrers anys, així com les expectatives de creixement.

Mostrar formulari de contacte