Ves al contingut. | Salta a la navegació

Eines personals

Sou a: Inici / Notícies / Dispositiu especial de vigilància per la setmana de caça de l'isard a Andorra

Dispositiu especial de vigilància per la setmana de caça de l'isard a Andorra

Efectius del Cos d’Agents Rurals i Guardes de Reserves de Fauna han organitzat un desplegament de seguretat fins el pròxim diumenge, dia 21 Les poblacions d'isard es recuperen a les RNC del Pirineu
Isards
15/09/2008 17:55

Efectius del Cos d’Agents Rurals i Guardes de Reserves de Fauna del Departament de Medi Ambient i Habitatge han organitzat un desplegament especial, des d’ahir diumenge, 14 de setembre, i fins al proper diumenge, dia 21, amb motiu de la setmana de caça de l’isard a Andorra per tal de vetllar per les poblacions d’isards, cérvols i altres espècies animals protegides o cinegètiques.

Per fer més efectiu el dispositiu de vigilància dels caçadors andorrans, al llarg d’aquesta setmana, 26 agents rurals de les comarques de la Cerdanya, l’Alt Urgell i el Pallars Sobirà controlaran diàriament les poblacions d’isards en territori català. A més, com ja s’ha fet en anteriors, realitzaran els controls habituals per tal de supervisar l’activitat dels caçadors en els límits fronterers. La vigilància tindrà el suport d’un helicòpter que controlarà l’activitat des de l’aire.

Recuperació de l’isard

El Departament de Medi Ambient i Habitatge ha constatat que les poblacions d’isards es recuperen després de sis anys de davallada continuada a causa de la malaltia del pestivirus. Els resultats dels censos efectuats a començaments d’estiu indiquen que les poblacions incrementen.

Concretament, en les quatre reserves s’han comptabilitzat 6.614 exemplars d’isard, una xifra superior als 6.560 de l’any 2007. Els resultats dels censos efectuats a les reserves nacionals de caça indiquen que a la RNC de l’Alt Pallars s’ha passat de 1.866 exemplars el 2007 a 1.982 exemplars el 2008. A la RNC de la Cerdanya–l’Alt Urgell, dels 153 exemplars comptabilitzats ara fa un any, se n’han comptat 179 exemplars aquest 2008. Pel que fa a la RNC del Cadí, el registre del 2007 de 1.224 exemplars ha passat a 1.276 exemplars enguany. Per últim, a la RNC de Freser-Setcases es van comptar el 2007 3.317 isards, i aquest 2008 n’hi ha 3.177.

El Departament de Medi Ambient i Habitatge considera que amb les dades dels darrers censos el futur de les poblacions d’isard es pot afrontar amb un cert optimisme, ja que, “a més de tenir en compte que en nombres absoluts les poblacions d’isard han augmentat la productivitat, o sigui, el nombre de cries nascudes, s’ha incrementat entre un 5% i un 10% respecte de l’any passat, segons les diferents zones on s’ha fet el recompte”.

Mostrar formulari de contacte