Ves al contingut. | Salta a la navegació

Eines personals

Sou a: Inici / Notícies / Dispositiu especial dels Mossos i les policies locals per controlar els excessos de velocitat

Dispositiu especial dels Mossos i les policies locals per controlar els excessos de velocitat

Trànsit ha detectat un augment d'aquesta infracció, que influeix en l'increment d'accidents i també en la seva gravetat o en el nombre de morts que causen. A l'anterior campanya, al maig, es va multar prop del 10% dels vehicles controlats
Cotxe detectat a 188 km/h a l'N-260, al Pont de Bar, el maig passat
06/08/2018 20:23

Els Mossos d’Esquadra i les policies locals han posat en marxa aquest dilluns un dispositiu de controls intensius per fer complir dels límits de velocitat. La campanya continuarà fins diumenge. Arran dels accidents mortals d’aquest cap de setmana, també  s’aprofitaran aquests controls per evitar conductes de risc a la carretera en relació amb l’alcohol i les drogues o bé amb l'ús del telèfon mòbil. 

El Servei Català de Trànsit ha detectat que la velocitat excessiva és un dels factors que més s’ha incrementat en aquest primer semestre del 2018 com a causa d'accidents. Els primers sis mesos d’aquest any, s’ha incrementat un 11% la velocitat mitjana respecte al mateix període de l’any anterior. Per això, els esforços policials s’intensificaran i se centraran sobretot en controlar-la. Aquesta campanya es realitza també de forma simultània a més de 25 països europeus mitjançant l’Organització internacional de Policies de Trànsit (TISPOL).

Al mes de maig es va dur a terme una primera campanya de control de la velocitat excessiva en què es van imposar un total de 17.850 multes respecte d’un total de 389.635 vehicles controlats, cosa que representa un 9,38% de vehicles denunciats.

La velocitat excessiva o inadequada, a més de ser una causa directa de sinistres viaris, és un factor concurrent que agreuja les conseqüències per a de les víctimes, pel que fa a ferits greus o bé morts. Per aquest motiu, campanyes preventives i intensives com aquestes són importants per continuar conscienciant els conductors, a banda dels controls continus i permanents que es fan al llarg de tot l’any i de la xarxa de radars fixos arreu del territori.

Durant el primer semestre del 2018, les infraccions per velocitat han estat presents com a factor concurrent en el 17,2% dels accidents amb víctimes en zona interurbana. En relació al total de víctimes mortals en vies interurbanes en el primer semestre del 2018, el 13% han estat associats a una infracció de velocitat.

A + velocitat= + risc d’accident i lesions + greus

L’excés de velocitat és una conducta de risc i té conseqüències tràgiques a les carreteres: augmenta la violència dels impactes en els sinistres viaris. La distància de seguretat que s’ha de mantenir amb el cotxe del davant per parar a temps davant de qualsevol emergència depèn, fonamentalment, de la velocitat.

La velocitat adequada permet controlar el moviment del vehicle, augmenta la possibilitat de superar un obstacle o qualsevol imprevist a la via, i permet reduir la velocitat de forma suau i progressiva. En canvi, la velocitat inadequada i excessiva no només és negativa per a la seguretat viària, sinó també per al medi ambient i la qualitat de vida de les persones. 

Aquesta campanya es fa coincidint amb el període de vacances del mes d’agost, un  mes  en què es produeix un gran augment de la mobilitat a les carreteres catalanes. És per això que cal incidir en el control de la velocitat excessiva com a factor concurrent de l’accidentalitat, ja que durant aquest 2018 la velocitat s’ha incrementat especialment en dies d’operacions especials de trànsit.

Mostrar formulari de contacte