Ves al contingut. | Salta a la navegació

Eines personals

Sou a: Inici / Notícies / Dissabte es presenta la Xarxa de Suport Mutu a la Seu d’Urgell

Dissabte es presenta la Xarxa de Suport Mutu a la Seu d’Urgell

L'acte tindrà lloc a l'Ateneu Alt Urgell, on es farà un dinar popular i una xerrada amb la presència de membres de la PAHC Bages i l'Obra Social de la PAH
Presentació de la Xarxa de Suport Mutu a la Seu
09/02/2017 12:15

L'Ateneu Alt Urgell acollirà aquest dissabte, 11 de febrer, la presentació de la Xarxa de Suport Mutu a la Seu d'Urgell. L'acte comptarà amb la presència de representants de la Plataforma d'Afectats per la Hipoteca i el Capitalisme del Bages, i membres de l'Obra Social de la PAH, que explicaran la seva experiència en aquest àmbit i els seus projectes. Un dels eixos centrals de treball de la Xarxa de Suport Mutu és el garantir de forma col·lectiva l’alimentació, és per això que el programa començarà a les 14 hores amb un dinar popular al mateix Ateneu.

La iniciativa es dóna a conèixer després de mesos de treball intern, analitzant i debatent, i d'organització. La xarxa d'ajut es va posar en marxa fa unes setmanes i els seus promotors volen ara presentar-la públicament. Es tracta d'un grup de veïns i veïnes, "indignats amb els efectes miserables que l’economia capitalista i la seva crisi -o estafa- té sobre la població". Expressen en un comunicat "indignació i preocupació" per "la insuficient i tèbia resposta de l’administració", i afirmen que han decidit passar de les paraules als fets i començar a teixir vincles de suport "que permetin garantir-nos mútuament una vida digna, que massa cops el sistema insisteix en destruir". Entre les necessitats bàsiques que s'assenyalen hi ha l'habitatge, l'alimentació, els subministraments, les cures o una feina digna, "drets de tots i totes que com a societat hem de garantir i per als que hem decidit organitzar-nos".

Garantir l'alimentació

Com a primer pas, la Xarxa de Suport Mutu s'ha centrat en l’alimentació bàsica i saludable, considerant que l’administració no dóna una resposta suficient perquè arriba solament a un 25 per cent dels aliments necessaris. "Aquest fet està provocant que cada cop sigui més difícil arribar a final de mes per a moltes persones, fent que l’alimentació no contingui el mínim de varietat nutricional necessària per a una bona salut", indica el col·lectiu.

Davant d'aquesta situació d’emergència i gràcies a la col·laboració dels paradistes, la Xarxa ha començat a reciclar els aliments del Mercat de la Seu, classificar-los i distribuir-los segons les necessitats de les diferents llars sense recursos. A aquesta iniciativa se'n volen afegir d'altres. Per a fer-ho, la intenció és que hi hagi cada vegada més gent involucrada, "per tal que pugui donar resposta a més necessitats i, alhora, pugui pressionar amb més força perquè l’administració compleixi amb les seves obligacions".

Resposta col·lectiva

El col·lectiu explica que "suport mutu" significa que "entre tots i totes ho fem tot, i conjuntament i de forma col·lectiva busquem solucions als problemes i necessitats que tenim, ja que entenem no són individuals sinó precisament col·lectius". Des de la Xarxa es denuncia que "ens volen culpar de la pobresa que patim i que ha creat un sistema injust; volen que pensem que és culpa nostra fins a fer-nos passar vergonya i abaixar el cap, mentre els rics cada vegada són més rics". Finalment, es lamenta que "mentre a cada cop més llars no s’arriba a final de mes, alguns mai en tenen prou d’acumular riquesa i beneficis insultants".

El text de presentació indica que "davant la individualització i criminalització de la pobresa, cal que ens ajuntem per defensar els nostres drets, per fer-nos costat uns a altres i per trobar solucions conjuntes als problemes que tots patim. Alhora treballarem per explicar públicament aquesta situació silenciada i amagada per exigir els nostres drets i una transformació social que ens posi a les persones al centre de l’economia i no els beneficis del capital".

 

Mostrar formulari de contacte