Ves al contingut. | Salta a la navegació

Eines personals

Sou a: Inici / Notícies / Dissabte s'inauguraran els nous bancs de la Catedral de la Seu

Dissabte s'inauguraran els nous bancs de la Catedral de la Seu

L'acte, coincidint amb Sant Ot, el presidirà el bisbe d'Urgell i copríncep d'Andorra, Joan Enric Vives. Els nous elements de fusta donen més solemnitat a l'edifici
Nous Bancs de la Catedral
04/07/2007 19:22

La Catedral de la Seu d’Urgell farà aquest dissabte 7 de juliol, coincidint amb la festa patronal de Sant Ot, la presentació pública dels nous bancs, que han estat instal•lats en els darrers dies. Els bancs seran beneïts pel bisbe d’Urgell, Mons. Joan-Enric Vives, que presidirà la missa solemne en memòria del sant, a partir de 2/4 de 8 de la tarda.

Els bancs donen més solemnitat a la nau major del temple. Estan fets en fusta noble tropical -el mascarell- de gran resistència als tèrmits i al pas de temps i de molta duresa. L’empresa Veremundo Silvestre, de València, ha estat l’encarregada de dur a terme el projecte, que s’ha gestat en els darrers sis mesos. Els 300 bancs que s’han construït s’han creat als tallers que l’empresa disposa al sud d’Amèrica, entre Perú i Equador, sota la direcció de l’artesà i especialista en talla autòcton Ricardo Germánico, un mestre amb més de 40 anys d’experiència. L’empresa treballa amb a Amèrica amb un programa de suport a la població indígena, i mantenint una escola de talla que forma nous treballadors per als petits tallers que hi ha a la rodalia, tal i com ha explicat el mateix propietari de la empresa aquest migdia, Vicenç Veremundo.

El disseny dels bancs, que és exclusiu per a la Catedral de Santa Maria, s’ha inspirat en la cadira solemne de la Seu de la Catedral, el seient del bisbe durant les cerimònies, una peça antiga que s’adiu molt amb l’estil romànic del temple. Per la seva construcció s’hi ha empleat 300 metres lineals de troncs. S’ha seguit l’encàrrec que va fer el rector de Sant Ot. Mn. Xavier Parés, que volia dignificar la Catedral i alhora facilitar nous bancs per un altre temple de la Seu d’Urgell: la Missió. Allà han anat a parar la major part de bancs antics de la Catedral. En aquest sentit, Mn. Parés ha dit en la presentació als mitjans que ha estat “un esforç molt considerable, però amb les aportacions del Capítol Catedralici, del Bisbat d’Urgell, de la parròquia de Sant Ot, i també amb les aportacions i donatius d’empreses i particulars de la Seu d’Urgell i de la comarca ho hem pogut pagar tot". El cost dels bancs ha estat de 39.000 euros.


La celebració de Sant Ot començarà dissabte a 2/4 de 8 de la tarda, amb la Missa Solemne, quan es farà la inauguració dels bancs. Tot seguit hi haurà coca i vi pels assistents i ballada de sardanes a la Plaça de la Catedral.

Mostrar formulari de contacte