Ves al contingut. | Salta a la navegació

Eines personals

Sou a: Inici / Notícies / Disset projectes empresarials de l'Alt Urgell i la Cerdanya rebran gairebé 640.000 euros del programa LEADER

Disset projectes empresarials de l'Alt Urgell i la Cerdanya rebran gairebé 640.000 euros del programa LEADER

La inversió prevista per part de les empreses subvencionades serà de 3,2 milions d’euros. Entre les iniciatives hi ha una cerveseria i destil·leria artesana o la creació d’un obrador de productes làctics, entre d'altres
Programa LEADER
10/07/2019 18:55

El programa LEADER ha atorgat 639.064,73 euros en ajuts per a 17 projectes gestionats pel Consorci GAL Alt Urgell-Cerdanya, destinats a la creació o millora d’empreses del territori. La inversió prevista d'aquestes empreses al territori serà de 3.178.358,46 euros. Les subvencions estan cofinançades pel Departament d’Agricultura, Ramaderia, Pesca i Alimentació de la Generalitat de Catalunya, que hi aporta un 57%, i la Comissió Europea a través del Fons Europeu Agrícola de Desenvolupament Rural (FEADER), que hi destina el 43% restant.

De les iniciatives que han obtingut ajuts, 12 corresponen a l’Alt Urgell i 5 a Cerdanya. Territorialment, els projectes abasten a l'Alt Urgell municipis tan diversos com les Valls d’Aguilar, la Vansa i Fórnols, la Seu d’Urgell, Arsèguel, Montferrer i Castellbò i Ribera d’Urgellet. A la Cerdanya, els projectes estan repartits entre Bellver de Cerdanya, Llívia, Isòvol, Puigcerdà i Bolvir.

Els imports de les subvencions aprovades oscil·len entre un mínim de 1.041,06 € i un màxim de 99.958,41 €. Pel que fa les inversions que volen fer els emprenedors al territori, varien entre un mínim de 20.254 € i un màxim de 812.670 €. Dins dels projectes aprovats hi predominen els que estan vinculats a la producció agroalimentària de proximitat, la indústria, la restauració i el turisme rural.

Tipologia dels projectes

Entre els projectes subvencionats pel programa LEADER hi ha una cerveseria i destil·leria artesana, la creació d’un obrador de productes làctics, la construcció d’una nau amb instal·lacions frigorífiques per a la distribució i venda de productes congelats i refrigerats, la creació d’una casa rural i un nou refugi de muntanya, o l’adequació d’un local de prevenció i extinció d’incendis. Per altra banda, també s'ha inclòs la millora de moltes empreses ja existents, que aprofiten per ampliar el seu negoci o adquirir nova maquinària.

Suport del Consorci Alt Urgell-Cerdanya

Els nous ajuts LEADER venen a consolidar la política de suport del Consorci Alt Urgell-Cerdanya als emprenedors de totes dues comarques per tal de continuar dotant-los de les eines necessàries per a la creació i el manteniment de llocs de treball, la retenció de talent i l’impuls de noves iniciatives empresarials, qüestions de gran importància en un territori de muntanya.

En el marc del Programa de Desenvolupament Rural de Catalunya (PDR 2014-2020) hi ha prevista una nova convocatòria d’ajuts Leader, en els propers mesos. Les persones interessades poden contactar amb el Consorci o bé consultar el web www.cauc.cat.

Mostrar formulari de contacte