Ves al contingut. | Salta a la navegació

Eines personals

Sou a: Inici / Notícies / Divina Farreny, nova gerent de la Regió Sanitària de l'Alt Pirineu i Aran

Divina Farreny, nova gerent de la Regió Sanitària de l'Alt Pirineu i Aran

La fins ara coordinadora de salut de la Diputació també s'encarregarà de l'àmbit de Lleida. Pren el relleu de Jordi Cortada, que esdevindrà director territorial de l'ICS
Divina Farreny, nova gerent de la Regió Sanitària Alt Pirineu i Aran (Departament de Salut)
21/09/2018 10:30

El Servei Català de la Salut (CatSalut) ha nomenat Divina Farreny com a nova gerent de les Regions Sanitàries de Lleida i de l'Alt Pirineu i Aran.

La fins ara coordinadora de Salut Pública de la Diputació de Lleida pren el relleu de Jordi Cortada, que ha ocupat el càrrec de delegat territorial els dos darrers anys i mig. Des d'ara, Cortada esdevindrà el nou gerent de l'Institut Català de la Salut (ICS) a Lleida i l'Alt Pirineu i Aran, en substitució de Mateu Huguet, que darrerament ha estat nomenat director en funcions de l'Hospital Sant Joan de Reus. Jordi Cortada també comptarà en el nou equip directiu de l'ICS amb Victorià Peralta, com a adjunt a la gerència, mentre que Francesc Purroy assumirà la direcció mèdica de l'Hospital Universitari Arnau de Vilanova de Lleida.

Aquests quatre nomenaments responen al procés iniciat per l'institut Català de la Salut per configurar el nou equip directiu territorial en aquestes dues regions sanitàries. D'aquesta manera, vol continuar avançant en el reforç de l'acció territorial del CatSalut, que segons el Departament "garanteixi l'efectivitat en la implementació de les polítiques de salut, atenent a la diversitat i les necessitats dels diferents territoris".

Divina Farreny, nascuda a Lleida l'any 1975, és diplomada en infermeria per la Universitat de Lleida (UdL), llicenciada en Ciències de l'Activitat Física i l'Esport per l'INEFC-Lleida i Màster en Hisenda autonòmica i local, també per la UdL. La nova delegada territorial de Salut ha exercit com a infermera principalment a la Residència Llar de Sant Josep, a l'Hospital Universitari Arnau de Vilanova, a l'Hospital Santa Maria i a l'atenció primària de Lleida Rural Sud. Actualment s'encarregava de la secció de Salut Pública de la Diputació de Lleida, que gestiona projectes com ara el Bus de la Salut. La nova gerent també ha estat participant, des del 2006, en l'àmbit de l'activitat física i des del 2008 al 2018 ha estat professora associada de la Facultat d'Infermeria i Fisioteràpia de la UdL.

De la seva part, Jordi Cortada (Lleida, 1977) és doctor cum laude en Ginecologia Reproductiva per la Universitat Autònoma de Barcelona (UAB), màster en Ciències de la Infermeria per la Universitat Internacional de Catalunya (UIC), màster en Gestió de Serveis Sanitaris per EADA-UAB i graduat en Infermeria per la UAB. Format en embriologia al Hull IVF Unit al Regne Unit, ha treballat al Kingston Hospital d'Anglaterra, a l'Hospital Sagrat Cor de Barcelona i a l'Hospital Arnau de Vilanova. També ha exercit com a coordinador de Tractaments al Centre d'Infertilitat i Reproducció Humana de Lleida, FIV Lleida. És membre del Consell d'Administració de GSS i de l’IDI, de la Societat Espanyola de Fertilitat (SEF), de l’European Society of Human Reproduction and Embryology (ESHRE) i del Nursing and Midwifery Council (NMC).

Pel que fa a Victorià Peralta, és llicenciat en Medicina i Cirurgia, diplomat en Medicina Laboral pel Ministeri de Treball i Seguretat Social, diplomat en Gestió Gerencial Hospitalària per l'Escola d'Alta Direcció i Administració (EADA), i màster en Gestió Sanitària per la Universitat de València. Ha estat director de centre de l'Hospital Arnau de Vilanova, gerent del CatSalut de l'Alt Pirineu i Aran, gerent territorial de l'ICS de Lleida i l'Alt Pirineu i Aran, i adjunt a la gerència de Gestió i Serveis Sanitaris de Lleida, entre altres responsabilitats.

Purroy, nou director mèdic de l'Arnau de Vilanova

Finalment, Francesc Purroy és llicenciat en Medicina, metge especialista en Neurologia i doctor per la Universitat Autònoma de Barcelona. Amb una àmplia experiència docent i investigadora, és investigador principal de la línia de recerca de neurociències clíniques del IRBLleida, professor agregat de Neurologia a la Facultat de Medicina de la Universitat de Lleida. Purroy és cap de secció de Neurologia de l'Hospital Universitari Arnau de Vilanova de Lleida i cap d'estudis de Formació Sanitària Especialitzada del mateix hospital. Fins al 2018 ha estat president de la Societat Catalana de Neurologia.

Mostrar formulari de contacte