Sou a: Inici / Notícies / Doble podi de la selecció catalana al Campionat d'Europa de raquetes de neu, amb Laia Andreu i Georgina Gabarró

L'atleta del GE Oliana obté la medalla de bronze en el seu debut internacional en aquesta modalitat, en el marc de la cursa La Ciaspolada, a Itàlia. En categoria masculina, 9è lloc de David Prades i 16è de Marc Toda

09/01/2022 18:40

Georgina Gabarró, atleta del Grup Excursionista d'Oliana, ha aconseguit la medalla de bronze al Campionat d'Europa de raquetes de neu, tot coincidint amb el seu debut amb la selecció catalana en aquesta modalitat. Gabarró ha contribuït al nou èxit de l'equip nacional en competició oficial, just per darrera de Laia Andreu (CE Callús), que va arribar en segona posició femenina i, per tant, s'ha proclamat subcampiona. El torneig continental s'ha disputat aquest dissabte en el marc de La Ciaspolada, la cursa internacional d'snowrunning més multitudinària, que ha celebrat la seva 48a edició a l'estació italiana de Val di Non, a les Dolomites.

Andreu, quatre cops guanyadora de La Ciaspolada entre 2012 i 2018, es va quedar aquesta vegada a les portes d'igualar el rècord de victòries de la prestigiosa prova, en ser superada per la italiana Anna Laura Mugno, que d'aquesta manera esdevenia la nova campiona d’Europa. L'atleta osonenca establerta al Bages va quedar el segon lloc, i just després va entrar Gabarró. Així, aquesta vegada la senyera va lluir per partida doble al podi, amb una plata i un bronze.

En categoria masculina, David Prades (AE Matxacuca) va entrar al 'top-10', amb un destacat 9è lloc. I el vallenc Marc Toda (UEC Anoia) va acabar la cursa en 16è lloc; per tant, entre els vint millors d'Europa. El nou campió continental és l’italià Cesari Maestri, per davant dels representants espanyols Ignacio Hernando i Roberto Ruiz.

Cada any el recorregut de La Ciaspolada canvia i aquest any finalment ha tingut només 4 quilòmetres quan inicialment se n'havia anunciat 7. De fet, els canvis en el traçat són un dels al·licients de la prestigiosa prova italiana. Marc Toda destacava que el circuit ha estat molt ràpid, fins al punt que alguns esportistes quan han creuat la meta es pensaven que encara quedava una altra volta al circuit. L'equip de la FEEC havia preparat aquest mes passat l'inici de la temporada amb una estada a l'estació cerdana d'Aransa.

La selecció catalana tindrà enguany tres cites internacionals més: l’Ubaye Snow Trail, el 20 de febrer a França; l'Arctic Snowshoe Race, el 26 de març a Noruega; i la Copahue Extremo, el 3 de setembre a l'Argentina, al final de l'hivern austral. Pel que fa al Campionat de Catalunya, es disputarà el 20 de març en el marc de la cursa Pocatraça, a Vall de Núria.

• Georgina Gabarró i Laia Andreu, al costat d'Anna Laura Mugno, al podi del Campionat d'Europa de raquetes de neu (Foto: FEEC)
  • La selecció catalana de raquetes de neu, a La Ciaspolada, a Itàlia (FEEC)
    La selecció catalana de raquetes de neu, a La Ciaspolada, a Itàlia (FEEC)