Eines personals

Sou a: Inici / Notícies / Doble reconeixement a Integra Pirineus pel seu projecte 'Donem Vida al Bosc'

Doble reconeixement a Integra Pirineus pel seu projecte 'Donem Vida al Bosc'

La fundació urgellenca ha guanyat un dels Premis d'Acció Social Maria Figueras i Mercè Bañeras. El pla per a la gestió sostenible a l'Alt Urgell també ha estat distingit per l'associació aragonesa ATADES

Lliurament dels Premis d'Acció Social Maria Figueras i Mercè Bañeras 2024 (Foto: Fundació Integra Pirineus)
Lliurament dels Premis d'Acció Social Maria Figueras i Mercè Bañeras 2024 (Foto: Fundació Integra Pirineus)
02/05/2024 18:10

La Fundació Privada Integra Pirineus ha recollit aquests darrers dies dos premis pel seu projecte forestal 'Donem Vida al Bosc'. D'una banda, s’ha emportat el guardó a la categoria d’Emprenedoria Social als Premis d’Acció Social Maria Figueras i Mercè Bañeras, lliurats per Plataforma Educativa. I de l'altra, ha sigut reconeguda per l'associació aragonesa ATADES com a projecte que "millora la qualitat de vida de les persones amb discapacitat intel·lectual".

Donem Vida al Bosc té per objectiu "reduir el risc de propagació d’incendis, millorar la biodiversitat i aprofitar les restes forestals per produir biomassa que s’utilitzi com a combustible sostenible". Segons expliquen des de l'entitat de la Seu d'Urgell, la seva tasca vol anar "més enllà de vetllar per la Gestió Forestal Sostenible" i esdevenir "una eina imprescindible per millorar la inserció sociolaboral de persones en risc d’exclusió social amb especial atenció a aquelles que tenen una discapacitat intel·lectual o un trastorn de salut mental".

La setmana passada, el Centre El Foment de Girona va acollir el lliurament dels Premis d’Acció Social Maria Figueras i Mercè Bañeras, adreçats a persones, entitats, serveis i projectes que, des de l’acció social, contribueixen a millorar la qualitat de vida de persones que viuen i treballen a Catalunya. El jurat ha valorat que Integra Pirineus és "un projecte consolidat que destaca per la seva funció de transformació social millorant la vida de les persones que atén i de la societat en general".

Quant als XV premis ATADES, que es van lliurar dijous passat a Saragossa, aquesta entitat valora "activitats, públiques o privades, a favor del desenvolupament d’una societat oberta on sigui possible integrar-hi plenament persones amb discapacitat intel·lectual". Els impulsors del guardó cerquen i reivindiquen que les persones amb discapacitat tinguin "el seu lloc en la societat, alhora que poden viure en plenitud si entre tots som capaços de garantir-li suports eficaços".

Mostrar formulari de contacte