Ves al contingut. | Salta a la navegació

Eines personals

Sou a: Inici / Notícies / Docents de l'Alt Urgell expressen el seu suport i adhesió a la vaga educativa

Docents de l'Alt Urgell expressen el seu suport i adhesió a la vaga educativa

El col·lectiu es mobilitzarà dimarts i dimecres per donar a conèixer les reivindicacions que han portat a la convocatòria de l'aturada unitària. Dimecres hi ha previstos punts informatius als centres educatius, manifestacions i activitats a la plaça de les Monges
14/03/2022 17:35

L'Assemblea de Docents de l’Alt Urgell ha exposat en un manifest el seu suport i adhesió a la vaga unitària convocada a les escoles i instituts de Catalunya els dies 15, 16, 17, 29 i 30 de març. El col·lectiu assenyala que l'objectiu de les mobilitzacions és fer arribar a tothom "la gravetat de la situació actual" i conscienciar la comunitat educativa que les aturades són "per millorar la qualitat de l'educació pública i el futur dels joves".

Els docents qüestionen "l’actitud autoritària i manca de diàleg del Departament d’Educació i del seu conseller, Josep Gonzàlez-Cambray" perquè "lluny de donar suport a l’esforç dels mestres i professors i de l’alumnat en aquest malson que ha estat la pandèmia, es menysprea i imposen modificacions al dia a dia, sense el temps ni el diàleg necessari per implementar mesures de tanta rellevància com l'avançament del curs". Així mateix, el text ressalta que "les condicions laborals del sector públic educatiu porten deu anys de retallades que han afectat, no només al personal docent i de serveis, sinó també a l'alumnat i a la qualitat de l’educació"

El col·lectiu demana que es destini un 6% del PIB a Educació, "enlloc de l’insuficient 3,6% actual". D'altra banda, els docents manifesten la seva oposició al nou currículum i reclamen l'aplicació real del decret d’inclusió. Una altra de les peticions és l'estabilització real del personal interí i un pacte d’estabilitat, així com l'assumpció de responsabilitats per part del Departament en la defensa de la immersió lingüística i la cobertura legal de tot el personal dels centres educatius. En aquest sentit, el manifest advoca per la retirada de l’ordre del 25% en castellà. "Davant la situació de retrocés alarmant de l’ús del català, exigim al govern de Catalunya una defensa ferma del model d’immersió lingüística, assumint totes les responsabilitats legals i jurídiques", ressalta el manifest.

A part de la demanda d'una negociació "real" i la dimissió del conseller, la vaga també s'adreça a la retirada de l’ordre de nou calendari escolar. A més, se sol·licita el restabliment de l’horari lectiu anterior a les retallades per a tot el personal com a reivindicació "irrenunciable"; la reducció de les ràtios estructurals; cap tancament de grups a la pública; el retorn al caràcter lectiu de les dues hores de reducció al personal major de 55 anys; l'increment del personal d’atenció directa a l’alumnat; la recuperació del poder adquisitiu perdut incloent també el retorn al reconeixement del primer estadi de 9 a 6 anys; la retirada del Decret de Plantilles (39/2014) i l'equiparació salarial a l'FP, que volen que sigui "pública i de qualitat".

Mobilització a la Seu d'Urgell

L'Assemblea de Docents de l'Alt Urgell es mobilitzarà aquesta setmana per donar a conèixer les reivindicacions que han portat a la convocatòria de la vaga unitària. Aquest dimarts, 15 de març, els mestres i professors que així ho decideixin participaran en la manifestació central a Barcelona, que arrencarà a les 11.30 hores als Jardinets de Gràcia i finalitzarà davant del departament d'Educació. Hi ha un servei de bus per baixar a la capital catalana, amb un cost de 5 euros per persona.

D'altra banda, el dimecres, 16 de març, hi haurà una mobilització pels carrers de la Seu a les 9.15 h, amb sortida des de la plaça del Codina. Prèviament (8.30 h) s'habilitaran punts informatius a les portes de tots els centres educatius. A les 12 del migdia tindrà lloc un taller de samarretes a la plaça de les Monges i una paella popular, que es farà a les 14 hores. L'àpat tindrà un cost de 7 euros per persona. Les persones que hi participin hauran de portar el seu plat, got i coberts. Posteriorment, està previst col·locar punts informatius a la sortida de tots els centres educatius de la ciutat. Finalment, a les sis de la tarda, s'ha convocat una concentració general a la plaça dels Oms amb la lectura del manifest reivindicatiu i actuacions de diversos artistes.

 

  • Roda de premsa per explicar el suport a la vaga a escoles i instituts, amb Xavi Alegre, Xavi Mauri, Marc Casanovas i Marisol Salvadó
  • Vaga dels docents

Mostrar formulari de contacte