Ves al contingut. | Salta a la navegació

Eines personals

Sou a: Inici / Notícies / Dol a l'esport català per la mort de David Moner, president d'honor de la UFEC

Dol a l'esport català per la mort de David Moner, president d'honor de la UFEC

El dirigent de la Unió de Federacions entre 1996 i 2014 va potenciar la projecció internacional dels clubs i esportistes del país. També havia estat membre del Tribunal d'Arbitratge del COI
David Moner, amb Joan Fa, a la presentació de la Lliga Catalana 2014 de bàsquet (FCBQ)
08/04/2016 16:40

Tot el món de l’esport català ha expressat el condol per la mort del president d’honor de la Unió de Federacions Esportives Catalanes, David Moner. Algunes de les federacions amb més presència al Pirineu, com ara les de Bàsquet, Futbol, Esports d’Hivern, Entitats Excursionistes i Piragüisme s’han sumat al dol per la pèrdua d’un dels principals impulsors de la projecció internacional dels esportistes catalans durant les darreres dècades.

David Moner i Codina, nascut l’any 1933, va ser president de la UFEC durant 17 anys, des del 1996. El 17 de juny de 2014 va deixar el càrrec al seu successor i actual president de la Unió de Federacions, Gerard Esteva. Durant la seva trajectòria, va presidir diverses competicions de primer nivell celebrades al Pirineu, com ara la presentació de la Lliga Catalana 2014 de bàsquet, que es va celebrar a la Seu, i proves internacionals d’esquí alpí i esquí de muntanya.

Paral·lelament, Moner va ser membre del Tribunal d’Arbitratge del Comitè Olímpic Internacional (COI), que el va guardonar amb l’Ordre Olímpica de Plata i els Anells d'Or. També va rebre, entre d’altres distincions, les Medalles d’Or de la Ciutat de Barcelona i de les Federacions d’Esports d’Hivern, Rem i Natació, a més a més de la Medalla de l’Esport de les Comarques de Girona. L’any 2010 se li va concedir la Creu de Sant Jordi. Com a esportista, a la dècada de 1950 va ser jugador de waterpolo al CN Banyoles i de rugbi amb el Barcelona Universitari.

Mostrar formulari de contacte