Eines personals

Sou a: Inici / Notícies / Dol per la mort de Jesús Babià i Serra, president del Consell Consultiu de la Gent Gran de l’Alt Urgell

Dol per la mort de Jesús Babià i Serra, president del Consell Consultiu de la Gent Gran de l’Alt Urgell

Veí d’Organyà, nascut l'any 1934, va estar implicat en nombroses iniciatives cíviques i culturals

Jesús Babià (Fotografia d'arxiu del CCAU)
Jesús Babià (Fotografia d'arxiu del CCAU)
07/11/2018 15:50

L’Alt Urgell, i d’una manera especial la vila d’Organyà, han perdut un dels seus més notables activistes cívics i culturals, Jesús Babià i Serra, qui en l’actualitat era el president del Consell Consultiu de la Gent Gran de l’Alt Urgell, òrgan adscrit al Consell Comarcal.

Nascut el 1934 a Sant Climenç (Solsonès), Jesús Babià aviat es va traslladar a viure a Organyà amb la família. Va exercir professionalment com a treballador de banca al Principat d’Andorra, activitat que compaginava amb el seu activisme cívic i cultural, que va continuar i ampliar un cop jubilat. Va ser elegit regidor de l’Ajuntament d’Organyà el 1991, càrrec que va ocupar fins el 1999. De 1995 a 1999 va ser també conseller comarcal.

Babià també havia col·laborat en diversos mitjans de comunicació i en nombroses iniciatives cíviques i culturals. Formava part de la Comissió Homilies des de la creació, l’any 2003, d’aquest grup de treball entorn dels cèlebres textos literaris. A més, estava integrat en la comissió organitzadora de la Fira del Llibre del Pirineu, en la qual hi tenia un paper actiu com a responsable de la secció de llibre vell i d’ocasió i, alhora, com a membre del jurat del premi Germans Espar i Tressens de relats viscuts.

Jesús Babià va ser un dels impulsors de l’Associació de Jubilats Santa Fe d’Organyà i actualment presidia el Consell Consultiu de la Gent Gran de l’Alt Urgell.

Mostrar formulari de contacte