Eines personals

Sou a: Inici / Notícies / Domenjó i Vilarrubla arriben a les finals de C-1 i Chourraut obté un triomf històric en K-1

La palista basca guanya la prova de Copa del Món al Parc del Segre en la seva categoria i Ander Elosegui fa tercer en C-1 Els dos representants del Cadí a l'última ronda acaben en desè lloc, mentre que Juanmartí, Díez-Canedo i Martínez es queden a les semifinals

27/06/2010 16:05

Dos palistes del Cadí Canöe-Kayak, Jordi Domenjó i Núria Vilarrubla, han aconseguit arribar a les finals de la Copa del Món d’eslàlom al Parc del Segre, en una jornada que ha deixat un resultat històric per a l’equip espanyol: la victòria de la basca Maialen Chourraut en K-1 femení.

Chourraut, líder a les eliminatòries, va passar a la final amb un quart lloc i va confirmar els bons presagis superant a favorites com ara l’eslovaca Elena Kaliska (2a) i la britànica Fiona Pennie (3a). De la seva part, la urgellenca Marta Martínez va acabar 17a a les semifinals, mentre que Irati Goikoetxea va ser 15a.

Els únics palistes del Cadí Canoe-Kayak que van accedir a la final van ser Jordi Domenjó i Núria Vilarrubla. Tots dos van acabar en desena posició en les respectives categories de C-1, modalitat en la qual el basc Ander Elosegui va fer podi amb un tercer lloc. Domenjó havia aconseguit ser el millor a les semifinals.

En K-1 masculí, els urgellencs Carles Juanmartí (18è) i Guille Díez-Canedo (22è) es van quedar a les semifinals. Samuel Hernanz, palista de l’Atlético Sant Sebastià i exmembre del Cadí, va estar a una passa del podi amb un quart lloc.

Deixant de banda els èxits de Chourraut i Elosegui, a la resta de podis van predominar els palistes de l’Europa central. Així, en K-1 masculí va vèncer l’italià Daniele Molmenti, seguit del suís Michael Kurt i l’eslovè Peter Kauzer. En C-1 masculí, el txec Stanislav Jezec es va imposar al francès Tony Estanguet. En C-2, van guanyar els germans eslovacs Ladislav i Peter Skantar, per davant dels txecs Jaroslav Volf i Ondrej Stepanek i dels alemanys Marcus Becker i Stefan Henze. La diferència la va marcar la categoria C-1 femenina, dominada per les australianes: victòria de Jessica Fox i tercer lloc per a Leanne Guinea. La plata va ser per a l’eslovaca Jana Dukatova.

La jornada de dissabte

A les classificatòries, els millors resultats per a l'equip estatal van ser en K-1 femení. La urgellenca Marta Martínez va assolir un brillant tretzè lloc (108.36). L'altra palista del Cadí, la jove Maria Roquet, va debutar en Copa del Món per l'equip d'Andorra amb un 55è lloc (225.67). Però el nom propi va ser Maialen Chourraut, que va acabar líder (102.17), i la també basca Irati Goikoetxea va passar el tall amb una 23a posició.

La categoria K-1 també genera bones expectatives per als amfitrions a nivell masculí. Es va registrat una 17a posició per a Carles Juamartí i un 27è lloc de Guillermo Díez-Canedo. A més a més, Samuel Hernanz, palista de l’Atlético de Sant Sebastià i exmembre del Cadí, va ser vuitè.

En C-1 masculí, Jordi Domenjó va passar per poc el tall amb un 27è lloc. Amb molta més facilitat va classificar-se el guipuscoà Ander Elosegui, que va acabar segon i havia estat líder a la primera mànega. De la seva part, Jon Ergüin també va obtenir el passi amb un 22è lloc.

En canvi, en C-2 Jordi Domenjó va quedar fora formant equip amb Xavier Ganyet, cosa que també va passar amb els pontsicans Jesús Pérez i Dani Marzo. Les dues canoes catalanes van acabar respectivament en els llocs 23 i 27, i en aquest cas només passaven vint equips.

En C-1 femení, Núria Vilarrubla va quedar desena, a la meitat de la classificació. En aquesta categoria, que encara s’està consolidant, totes les participants passaven a les semifinals.