Eines personals

Sou a: Inici / Notícies / Dos canvis de circulació agilitzaran el trànsit a Prada Ramon i Santa Coloma, a Andorra

Dos canvis de circulació agilitzaran el trànsit a Prada Ramon i Santa Coloma, a Andorra

El Govern d'andorra ha aprovat aquest dimecres el nou calendari laboral per a 2012

27/10/2011 09:45

La Taula de mobilitat d'Andorra s'ha reunit aquest dimarts, sota la presidència del ministre d’Economia i Territori, Jordi Alcobé, i els representants dels comuns, i ha acordat dos canvis significatius de trànsit a la zona de Prada Ramon i Santa Coloma.

En el cas de Prada Ramon, s’agilitza la incorporació de vehicles provinents de l’avinguda Tarragona al nucli urbà, una demanda dels veïns de la zona i del comú d’Andorra la Vella. La rotonda de la plaça Escaler actuarà com a punt de distribució del trànsit gràcies al canvi de sentit del carrer ciutat de Consuegra, eliminant-se el gir perillós que suposava la cruïlla del carrer Verge del Pilar, per on circularà el trànsit que s’incorpori a la carretera de l’Obac des de Prada Ramon.

La reordenació de la zona de Prada Ramon permetrà disposar d’una gran rotonda a través dels carrers Ciutat de Consuegra, Maria Pla i Fener. Precisament en la intersecció del carrer Verge del Pilar amb la carretera de l’Obac s’instal·larà un semàfor amb un sistema de detecció de cues amb la finalitat d’evitar les retencions tant en una via com en l’altra.

Pel que fa als canvis a Santa Coloma, s’agilitza l’accés a l’avinguda Enclar des de l’avinguda Tarragona. El carrer Prat Salit passarà a ser de doble sentit i permetrà una incorporació més ràpida al teixit urbà de Santa Coloma. També en la cruïlla de l’avinguda Enclar i Prat Salit s’instal·larà un semàfor de les mateixes característiques.

Aquests canvis seran efectius quan es rebin els semàfors i elements de senyalització necessaris per fer possible les modificacions de la circulació. La previsió és que aquest termini no superi un mes.

Calendari laboral

En un altre ordre de coses, el Govern d'Andorra ha aprovat aquest dimecres el nou calendari laboral per a l’any 2012. Els dies festius de compliment obligatori, retribuïts i no recuperables que s'han establert són els següents:

-1 de gener: Cap d’any (diumenge)
-6 de gener: Reis (divendres)
-20 de febrer: Carnaval (dilluns)-6 d’abril: Divendres sant (divendres)
-9 d’abril: Dilluns de pasqua (dilluns)
-1 de maig: Festa del treball (dimarts)
-28 de maig: Dilluns de Pentecosta (dilluns)
-15 d’agost: L’Assumpció (dimecres)
-8 de setembre: Meritxell (dissabte)
-1 de novembre: Tots Sants (dijous)
-8 de Desembre: Immaculada Concepció (dissabte)
-25 de desembre Nadal (dilluns)
-26 de desembre: Sant Esteve (dimarts)

Mostrar formulari de contacte