Dos comerços de la Seu, finalistes del Concurs d'Aparadors del FeMAP
Sol i Lluna i Llenceria Fina figuren entre els deu seleccionats. Fins al 15 d'agost resta obert el termini de votacions al perfil del festival a Facebook
Dos comerços de la Seu d'Urgell figuren entre els deu finalistes del Concurs d'Aparadors 2017 del Festival de Música Antiga dels Pirineus (FeMAP). La botiga de moda infantil Sol i Lluna, del carrer de Sant Ermengol, i la Llenceria Fina, del carrer dels Canonges, han estat escollits pel jurat que ha visitat tots els locals inscrits al certamen. D’aquesta manera, el festival segueix contribuint al desenvolupament econòmic del territori, des del punt de vista cultural, però també artístic.
El concurs afronta l’últim tram. Ara, un altre jurat visitarà novament les botigues finalistes i valorarà diferents aspectes com ara l’originalitat, la relació amb la música antiga o l’aspecte visual. Els tres establiments que tinguin més puntuació en el seu conjunt seran els guanyadors, amb premis de 600, 400 i 200 euros, respectivament.
Com votar-hi
El concurs també està obert ara a la votació popular. Es podran veure totes les fotografies del concurs d'aparadors al perfil de Facebook del festival, on s'ha obert la fase complementària de xarxes socials, i es pot votar fins al 15 d'agost. La fotografia que rebi més "m'agrada" entre els aparadors presentats serà la guanyadora d'aquesta modalitat i aconseguirà una cistella de productes del Pirineu. Entre totes les persones que comentin les fotografies dels aparadors que estiguin a Facebook se sortejarà un disc del FeMAP 2017.
Els altres aparadors finalistes, tots ells de municipis adherits al FeMAP, són: Tessart, d'Andorra la Vella; Màgia de Tinta, de Puigcerdà; Maideu, de Ripoll; MD Restauració, de Llívia; Montserrat Moda Dona, de Berga; Enjuanes i Singratalla, de Tremp, i Calçats Villaverde, de la Torre de Capdella. El concurs es duu a terme en col·laboració amb les associacions professionals de comerciants i d’hostaleria existents als Pirineus, i pretén "visibilitzar des del món del comerç que els Pirineus ofereixen als seus residents i als seus visitants no només el Festival de Música Antiga més gran d’Europa sinó un projecte únic pel seu volum: 34 municipis i 49 concerts en l’edició de 2017".
A la primera fase, entre d'altres, també hi han participat els establiments urgellencs Perruqueria Heura, Cal Mestre, Llessamí, Lui&Lei i Mat Perruquers, a més a més d'Embotits Obach d'Organyà.
Gràcies als diferents serveis utilitzats directament pel mateix festival o pel públic assistent, el FeMAP "ha contribuït positivament a l’economia dels comerços, restaurants, hotels i altres serveis dels diferents municipis on està establert".
Un festival en creixement
La setena edició del FeMAP torna a omplir de música antiga els escenaris més emblemàtics de les comarques pirinenques . Durant els mesos de juliol i agost alguns dels grups i solistes més prestigiosos del moment en l’àmbit de la música antiga acosten i descobreixen la passió per aquesta modalitat musical.
Enguany, el Festival creix amb una oferta variada que combina música, patrimoni i turisme, i que torna a mesclar els concerts amb altres activitats, com ara visites guiades a l’entorn o al patrimoni dels llocs on es realitzen els concerts, degustacions o actes culturals. De la mateixa manera, el Festival torna a acostar la música als col·lectius en risc d’exclusió social a través del FeMAP Social.
En aquesta edició, el FeMAP es referma, creix i magnifica amb gairebé una cinquantena de concerts repartits en nou comarques catalanes, a part d’Andorra i la Catalunya Nord.