Eines personals

Sou a: Inici / Notícies / Dos de cada tres participants en el programa 'Joves per l’ocupació' de l’Alt Urgell ja estan treballant

Dos de cada tres participants en el programa 'Joves per l’ocupació' de l’Alt Urgell ja estan treballant

Dels 30 nois i noies, 20 ja han trobat feina. El pla, dedicat a la franja d'edat d'entre 16 i 25 anys, comprèn les branques forestal i d’hostaleria

Sessions de formació del programa 'Joves per l'ocupació'
Sessions de formació del programa 'Joves per l'ocupació'
31/07/2017 12:40

El programa 'Joves per l’Ocupació 2016-2017' a l’Alt Urgell ha permès l'ocupació de vint dels trenta nois i noies que hi han participat i que actualment ja estan treballant en diverses empreses de les branques forestal i d’hostaleria. Dels 20 joves que han trobat feina, 17 han signat un contracte en el marc del programa, amb una durada de sis mesos i a mitja jornada com a mínim.

Dels 30 joves que han participat en el programa formatiu, la meitat ho han fet en la branca d’hostaleria i l’altra meitat en la branca forestal. La major part dels professors han estat professionals en actiu, la qual cosa ha permès que s’hagi pogut aprofundir en la vessant més pràctica de la formació. Els continguts pràctics s’han desenvolupat al complex La Murga en el cas de l’hostaleria i a Casa en Coll, del Parc Natural del Cadí-Moixeró, pel que fa al mòdul forestal.

Tots els joves van finalitzar la formació a mitjan maig i, després, 27 d’ells van fer pràctiques no laborals de 80 hores de durada en empreses de jardineria, forestals i d’hostaleria de la comarca.

El programa encara és obert perquè, fins al 30 de setembre, les empreses que ho desitgin puguin acollir-se a les contractacions subvencionades. Aquest projecte el lidera el Consell Comarcal de l’Alt Urgell i està subvencionat pel Servei Públic d’Ocupació de Catalunya, el Ministeri d’Ocupació i Seguretat Social i el Fons Social Europeu en el marc de la Iniciativa d’Ocupació Juvenil.

Des del 2011 el Consell Comarcal ve fomentant la formació i l’experiència pràctica de persones joves desocupades i amb baixa qualificació d’entre 16 i 25 anys, a través de programes del Servei d’Ocupació de Catalunya, com és el cas de 'Joves per l’ocupació' i 'Suma’t'.

Mostrar formulari de contacte