Eines personals

Sou a: Inici / Notícies / Dos vagons de Ferrocarrils al mig del Pla d'Anyella, nou atractiu de La Molina

Dos vagons de Ferrocarrils al mig del Pla d'Anyella, nou atractiu de La Molina

El comboi serveix per acollir convidats i premsa a les competicions de surf de neu a la zona dels Alabaus

26/02/2010 18:42

Els esquiadors i visitants que arriben a la zona del Pla d’Anyella, molts d’ells provinents de l’àrea de Barcelona, solen pujar a aquest punt d’alta muntanya per desconnectar de l’entorn urbà. Des d’aquest hivern, però, es troben amb una sorpresa monumental: la presència de dos vagons de Ferrocarrils de la Generalitat de Catalunya, propietària de l’estació d’esquí de la Molina.

En poc temps, la imaginària parada de tren a 1.800 metres d’altitud s’ha convertit en un centre d’atracció per als surfistes, esquiadors i visitants. Fonts de La Molina expliquen com va sorgir la idea: “Necessitàvem tenir unes cabines per a les competicions de surf de neu, per a esportistes, convidats i premsa, i vam pensar que res millor que instal.lar un tren de Ferrocarrils”, explica Marta Viver, cap de comunicació de l’estació. La idea ha estat tan ben rebuda que “ja s’ha convertit en una imatge identificativa de l’estació”, detalla Viver.

Com que el tren és al final del mig tub dels Alabaus, seu dels Mundials de surf del 2011, no s’ha salvat dels primers grafits per part dels surfistes. Tot i això, l’estació creu que les pintades que s’hi ha fet fins ara encaixen bé amb l’entorn i agraeix que els usuaris respectin els vagons.

El comboi correspon a unes unitats que durant molts anys han cobert les línies del Vallès, utilitzades sobretot pels habitants de Sabadell, Sant Cugat i Terrassa i també pels estudiants de la Universitat Autònoma de Barcelona.

La nova zona s’inaugura aquest dissabte amb una festa anomenada Rider’s Tren, amb salts d’exhibició, estil lliure, música i fins i tot una botifarrada popular. A més a més, l’acte coincideix amb la visita de l’alcalde de Barcelona, Jordi Hereu, per donar a conèixer a la Cerdanya el projecte dels Jocs d’Hivern Barcelona Pirineus 2022.

  • La Molina - Rider's Tren
    La Molina - Rider's Tren
  • La Molina - Half Pipe
    La Molina - Half Pipe

Mostrar formulari de contacte