Ves al contingut. | Salta a la navegació

Eines personals

Sou a: Inici / Notícies / Editen al Pallars Jussà la primera guia de barranquisme de tot l'estat

Editen al Pallars Jussà la primera guia de barranquisme de tot l'estat

03/05/2010 13:48

Un grup de barranquistes pertanyents a l'Associació excursionista de l'Urgell i el Canyoning Club han publicat la primera guia de barranquisme de tot l'Estat, a través de la delegació del govern a l'Alt Pirineu i Aran. La guia recull 32 descensos de barrancs del Pallars Jussà, entre els quals hi ha barrancs ja publicats en altres llibres, barrancs que mai havien estat recopilats però que eren coneguts i altres que s'han obert recentment.

Segons un dels quatre autors, Joan Lluís Haro, la guia de descens de barrancs 'Pallars Jussà. Gorgs i Barrancs' neix amb la intenció de ser divulgativa i informativa per a tots els aficionats, bombers i professionals que es dediquen al barranquisme.

La guia explica amb un llenguatge clar, la numeració, el grau de dificultat del barranc, una descripció de l'entorn i el propi punt geogràfic, el material necessari i les coordenades GPS i dels aparcaments a l'entrada i la sortida, a més de la millor època per fer-los o mapes topogràfics entre altres dades. El grau de dificultat es regeix per un sistema francès d'acotació universal.

La Generalitat ha publicat 2.500 unitats de la guia que és gratuïta i es distribuirà a entitats excursionistes, de barranquisme. Es podrà trobar en oficines de turisme del Pallars i cases rurals.

La guia també compta amb apartats dedicats a la geologia del Pallars Jussà, la seva història i normes de seguretat i medi ambient dels agents rurals. De moment només s'ha editat en català però en un futur es preveu publicar aquesta guia i les pròximes, també en castellà, francès i anglès.

Els quatre autors, Joan Lluís Haro, David Silvestre, Laura Samsó i David Espinal, han fet la guia de forma voluntària. Haro explica que la millor manera d'iniciar-se en el barranquisme és acompanyat d'un guia titulat i de centres excursionistes.

Abans del juliol publicaran una altra guia del Pallars Sobirà i es preveu fer guies de totes les valls hidrogràfiques dels Pirineus a Catalunya a l'Alt Pirineu i Aran. Actualment es calcula que hi pot haver més de 5.000 persones que es dediquen a fer barranquisme a Catalunya.

Mostrar formulari de contacte