Ves al contingut. | Salta a la navegació

Eines personals

Sou a: Inici / Notícies / Eduard Canet, nou gerent del consistori de la Seu d'Urgell

Eduard Canet, nou gerent del consistori de la Seu d'Urgell

El ple municipal ha aprovat el seu nomenament amb el vot a favor de l'equip de govern (Convergència) i ERC, i el vot contrari de Compromís i la CUP
Ple municipal de la Seu d'Urgell
15/11/2016 12:05

El ple de l'Ajuntament de la Seu d'Urgell ha aprovat aquest dilluns el nomenament del nou gerent del consistori, que serà Eduard Canet, amb experiència prèvia a l'Ajuntament de Barcelona. La contractació va rebre el suport de l'equip de govern (Convergència) i ERC, mentre que Compromís X la Seu i la CUP hi van votar en contra.

L'alcalde de la Seu, Albert Batalla, va assegurar durant el debat municipal que la nova figura directiva serà bona per a l'organització del consistori, "pensant sobretot en donar les millors respostes de la institució als ciutadans i ciutadanes de la ciutat". Així mateix, Batalla va recordar que la tria de la persona per ocupar el càrrec s'ha fet a través d'un concurs públic. "Es tracta del millor perfil i del candidat que tenia més mèrits", va especificar. Convergència ja plantejava la contractació d'un gerent en el programa electoral de les passades eleccions. El seu sou es cobrirà amb una baixa del capítol de personal i no suposarà un canvi substancial en el pressupost, segons va especificar el tinent d'alcalde d'Hisenda, Jesús Fierro.

El grup republicà també va donar suport al nomenament en considerar que la contractació d'un gerent està justificada per les característiques i les dimensions actuals de l'Ajuntament. ERC ja va manifestar el passat mes d'agost que considera més raonable un perfil professionalitzat per coordinar les diverses àrees municipals, "que el model d'ajuntament amb regidors alliberats".

Com a contrapunt, el portaveu de Compromís X La Seu, Òscar Ordeig, va lamentar el nomenament "perquè un gerent no resoldrà les mancances polítiques actuals". El principal grup de l'oposició va justificar el no a la nova figura directiva perquè assegura que serà "una despesa innecessària de 50.000 euros" i va advocar per una gestió del personal municipal "diferent", exposant les divergències en aquest àmbit amb l'equip de govern.

Pel que fa a la CUP, Pau Lozano va expressar l'oposició a un model gerencial per a una institució d'una ciutat petita com és la Seu i va reiterar que el consistori "no ha de tenir un funcionament mercantil i empresarial". El grup municipal va suggerir en el darrer debat que amb el nou perfil, l'equip de govern vol "revestir d'un caire tècnic decisions polítiques impopulars que es puguin prendre a partir d'ara".

Tasques de gerència

Les funcions que haurà de desenvolupar la gerència són: direcció i coordinació dels serveis municipals, millora del funcionament de l’administració, especialment en l'àmbit tecnològic, d'administració electrònica i transparència; i direcció de la política de comunicació i de recursos humans.

Es tracta d'una plaça de personal directiu i, en conseqüència, amb una finalització de contracte lligat a l'actual legislatura municipal. El proper govern municipal, si ho creu convenient, podrà prorrogar la contractació o bé proveir la plaça amb un altre candidat.