Ves al contingut. | Salta a la navegació

Eines personals

Sou a: Inici / Notícies / El 13 de març tindrà lloc la primera Fira Concurs de Mascles de la Raça Bruna d'Andorra

El 13 de març tindrà lloc la primera Fira Concurs de Mascles de la Raça Bruna d'Andorra

17/02/2012 09:46

El Departament d’Agricultura del ministeri d’Economia i Territori, amb la col·laboració de l’Associació de Pagesos i Ramaders d’Andorra, organitza la primera Fira-Concurs Nacional de Mascles de la Raça Bruna el pròxim dimarts 13 de març, un esdeveniment que tindrà lloc a la Carpa del Parc Central d'Andorra la Vella a partir de les 10.30 hores.

Aquest serà el primer any que s’organitzarà aquesta fira de mascles de la raça Bruna d’Andorra, que tradicionalment s’havia celebrat conjuntament amb la Fira Concurs de Bestiar, cada 27 d’octubre.

El fet de realitzar una fira només de mascles ofereix als ramaders la possibilitat de competir entre ells per trobar els millors mascles de cada categoria i així veure els progressos de la selecció realitzada durant els últims anys. En aquesta època de l’any, aquests animals es troben en les millors condicions físiques essent més visibles les seves característiques morfològiques.

El Jurat de la fira, a més de qualificar els animals, exercirà una tasca didàctica explicant els motius en què es basa la puntuació atorgada en cada secció, relacionant-los amb les característiques fixades en el Llibre de Raça.

La Fira es realitzarà conjuntament amb la Subhasta de Vedells que provenen del Centre de Selecció Genètica de Villeneuve de Paréage, on van ser desplaçats set vedells seleccionats el passat mes d’agost i on se’ls ha realitzat un seguiment exhaustiu de creixement i conformació, entre d'altres qüestions. D’aquests set animals, els que no presentin unes aptituds òptimes seran descartats com a reproductors per una comissió d’avaluació. La resta seran els animals subhastats el dia 13 de març.

Mostrar formulari de contacte