Eines personals

Sou a: Inici / Notícies / El 14è cicle 'Parlem de Formatge' aposta per espais patrimonials i formació nutricional

El 14è cicle 'Parlem de Formatge' aposta per espais patrimonials i formació nutricional

El programa d'enguany compta amb 3 tallers, cinc tastos guiats i una xerrada. Les activitats s'iniciaran el 31 de maig i finalitzaran el 23 de desembre

05/05/2025 17:40

El cicle "Parlem de Formatge" fa un pas més en la seva catorzena edició. Algunes de les activitats sortiran fora de l’Espai Ermengol-Museu de la Ciutat i alhora, s'hi donarà a conèixer el valor nutricional del formatge. Així ho ha explicat aquest dilluns la regidora de Promoció Econòmica de l’Ajuntament de la Seu, Gemma Tó, juntament amb la coordinadora de l’Espai Ermengol, Anna López, en la presentació del cicle dedicat a aquest producte gastronòmic.

El programa inclou nou propostes de diferents temàtiques vinculades amb el formatge, que s’iniciaran el 31 de maig i finalitzaran el 23 de desembre. En concret, s'han programat tres tallers, cinc tastos guiats i una xerrada nutricional.

Pel que fa als tallers dedicats a l’elaboració formatgera, una de les propostes porta per títol "Quefir, un tresor probiòtic", i anirà a càrrec d’Aleix Serra (dissabte 31 de maig). També s'organitzaran els cursos "Elaboració de formatge tupí", dirigit per la formatgeria Tros de Sort (dissabte 15 novembre), i "Fem mató", amb Pilà Motlló (dimarts 23 desembre).

En relació amb els tastos guiats, tres d’ells es duran a terme fora de l’Espai Ermengol. El primer tast serà "Kaori pirinenc. Una trobada entre l’aroma del formatge, el caràcter del vi i la subtilesa nipona", que tindrà lloc al restaurant Taraó d’Arsèguel, a càrrec de Queviures Conxita (dimecres 11 de juny). El següent que s'ha programat és "Formatges madurats L’Abadessa, edició limitada, celebrem 10 anys!", amb Judit Carreira, de la Formatgeria L’Abadessa (divendres 20 de juny). Altres propostes són: "Cervesa Gall Negre i Formatges Mas d’Eroles", que es farà a la Torre Solsona (Castellciutat), a càrrec de Jordi Blasco i Salvador Maura (dissabte 12 de juliol); "Vermutegem", dirigit per Queviures Conxita, al pati de la Biblioteca Sant Agustí (dissabte 27 de setembre), i el tast ja tradicionals dels guanyadors del Concurs de la Fira de Formatges Artesans del Pirineu 2024, a càrrec d’Eugeni Celery (dissabte 4 d’octubre).

Inscripció prèvia

Tant els tallers com els tastos són de pagament. Per assistir a qualsevol dels tallers i tastos cal fer reserva prèvia en línia. L’aforament està limitat a 25 persones per activitat.

Xerrada nutricional

Enguany el Parlem de Formatge també aposta pel coneixement amb la xerrada "El formatge a la dieta: beneficis, mites i realitats", que dirigirà la nutricionista Maria Cerqueda a l'Espai Ermengol. L'activitat, que es realitzarà el dimecres 24 de setembre, a les vuit del vespre, és gratuïta i no cal fer apuntar-se prèviament per assistir-hi.

Per a més informació sobre el cicle Parlem de Formatge d’enguany es pot enviar un correu a info@espaiermengol.cat

  • Presentació del cicle "Parlem de Formatge" 2025
    Presentació del cicle "Parlem de Formatge" 2025
  • Programa del cicle "Parlem de Formatge" 2025
    Programa del cicle "Parlem de Formatge" 2025

Mostrar formulari de contacte