Ves al contingut. | Salta a la navegació

Eines personals

Sou a: Inici / Notícies / El 25-N, Dia Internacional contra les Violències envers les Dones, present a tot l’Alt Urgell

El 25-N, Dia Internacional contra les Violències envers les Dones, present a tot l’Alt Urgell

El programa d’enguany destaca per la gran varietat de tallers, xerrades i espectacles
Programa del 25-N a l'Alt Urgell
15/11/2022 14:45

L’Àrea de Polítiques d’Igualtat del Consell Comarcal de l’Alt Urgell organitza un any més un seguit de propostes amb motiu del Dia Internacional contra les Violències envers les Dones, que es commemora cada 25 de novembre a tot el món. El programa destaca per la gran varietat de tallers, xerrades i espectacles que s’oferiran arreu de la comarca, de manera gratuïta, fins al 29 de novembre.

Un dels objectius és que el 25-N no esdevingui simplement una data aïllada respecte a la resta de dies de l’any, sinó que la lluita en la prevenció i la sensibilització contra la violència masclista pugui estendre’s durant tot l’any, reforçant el missatge especialment durant tot el mes de novembre.

El taller “Entre la por i la seguretat. Eines per conèixer i gestionar la por” serà conduït per la psicòloga del Servei d’Informació i Atenció a les Dones, Xènia Rodrigo. L'activitat està adreçada exclusivament a dones i a noies de més de 16 anys i s’oferirà als municipis d’Oliana i de Coll de Nargó. D'altra banda, el taller “Apodera’t”, a càrrec de la coach Anna Bentanachs, per a dones i noies majors d’edat, permetrà reconèixer la relació pròpia amb la confiança i com generar-ne més. Per últim, el taller “Més que paraules”, en col·laboració amb la Biblioteca de Sant Agustí de la Seu d’Urgell, i a càrrec de la rapsoda Alba Mascarella, dirigit a dones i a noies de més de 16 anys, pretén endinsar-se en el món de la veu i de la narració a través de textos de dones i com a través del propi cos es poden expressar emocions amagades. En totes les propostes és necessària la inscripció prèvia.

La xerrada “Artemisia Gentileschi, dona i pintora al S. XVII: una història de maltractament i superació a través de les seves pintures” anirà a càrrec de la guia intèrpret i tècnica de patrimoni Mònica Santín. Tindrà lloc als municipis d’Organyà, Oliana i Coll de Nargó. Així mateix, la Tribu Juganera, amb els seus “Contes violeta”, oferirà durant tot el mes de novembre un espectacle teatralitzat sobre contes amb contingut feminista a la ZER Narieda i a la ZER Urgellet.

L’espectacle “Líquides”, protagonitzat per les joves de l’Escola de Teatre de la Seu d’Urgell podrà veure’s als municipis de Montferrer i Castellbò, Coll de Nargó, Adrall, Estamariu i Organyà, entre els dies 23 i 27 de novembre. El mateix divendres 25 de novembre a les 12h a l’Institut-Escola d’Oliana i a les 18.30h a la Sala de Sant Domènec de la Seu, també s’oferirà el mateix espectacle, prèvia lectura del manifest institucional, a càrrec de diverses autoritats i veïns i veïnes.

Per últim, el dimarts 29 de novembre, en col·laboració amb la Biblioteca de Sant Agustí de la Seu d’Urgell, el Pla Educatiu d’Entorn i l’Escola de famílies de la Seu, s’ha convidat a l’experta en educació afectivosexual en la infància, Júlia Sánchez. És una activitat adreçada a famílies d’infants entre 0 i 3 anys. Durant la xerrada, hi haurà servei de cangur a la sala infantil de la mateixa biblioteca. 

 

Mostrar formulari de contacte