Eines personals

Sou a: Inici / Notícies / El 26è Premi Pica d'Estats rep 212 reportatges, el tercer millor registre de tota la història del guardó

El 26è Premi Pica d'Estats rep 212 reportatges, el tercer millor registre de tota la història del guardó

 Destaca l'alta participació en la categoria de mitjans internacionals

01/12/2014 19:24

El 26è Premi “Pica d’Estats” de Premsa, Ràdio, Televisió i Internet ha tancat el període d’inscripció amb un nombre total de 212 treballs, cosa que representa el tercer millor registre en tota la seva història i el segon pel que fa a treballs internacionals (33 de 17 països diferents). El premi turístic internacional que convoca anualment la Diputació de Lleida, per mitjà del Patronat de Turisme, s’ha convertit en un referent del periodisme turístic d’àmbit estatal i internacional, tant pel nombre de treballs que s’hi presenten com per la qualitat dels seus reportatges i per la identitat dels membres del jurat.

En aquesta 26a edició del Premi "Pica d’Estats" s’hi ha inscrit un nombre total de 212 treballs, una xifra que la situa en la tercera millor inscripció de la història del guardó periodístic, només superada per l’edició de l’any 2000, amb 217 obres, coincidint amb la declaració del conjunt del romànic de la Vall de Boí com a Patrimoni de la Humanitat, i per la 22a edició, amb 215 treballs inscrits. Dels 212 reportatges, 144 corresponen a treballs d’àmbit estatal, 33 a treballs d’àmbit internacional i 35 a mitjans locals. Cal dir que 48 fotos es presenten amb reportatge i 27 treballs d’internet s’han inscrit en altres modalitats, la qual cosa eleva el nombre d’inscripcions fetes entre les 8 categories del certamen fins a 287 registres, una xifra que no s’havia donat mai fins a aquesta edició.

Els 33 treballs internacionals representen el segon millor registre en aquest àmbit. Les 33 obres procedeixen de 17 països estrangers, que són Israel, Alemanya, Suècia, el Canadà, França, el Líban, Finlàndia, Dinamarca, Holanda, Mèxic, Itàlia, Rússia, Bèlgica, Singapur, la Xina, Egipte i el Marroc. Enguany, cal destacar la presència per primera vegada d’obres procedents de la Xina, el Líban, el Marroc, Egipte i Mèxic. Per segon any consecutiu també opta al premi un treball d’Israel.

La relació dels treballs estatals presentats i per categories en aquesta 26a edició del Premi "Pica d'Estats", la convocatòria del qual es va tancar el dia 21 de novembre, és la següent: 144 obres presentades, de les quals 10 opten al guardó de premsa escrita d'informació general; 49, al de premsa especialitzada en viatges i turisme; 46, al de televisió; 7, al de ràdio, i 17, al d'internet. Al premi de fotografia s'hi han presentat 15 treballs. Dels 35 reportatges de mitjans locals, 28 corresponen a premsa i 7, a televisió.

El Premi “Pica d'Estats”, amb 8 categories i una dotació econòmica de 38.000 euros, és un certamen plenament consolidat i un referent del periodisme turístic d’àmbit estatal i internacional, tant pel nombre de treballs que s’hi presenten com per la qualitat dels seus reportatges.

El certamen destina una dotació de 5.000 euros a cadascuna de les modalitats següents: premsa escrita d’informació general, premsa especialitzada en viatges i turisme, ràdio, televisió, premsa internacional (al millor treball publicat o emès a l’estranger), reportatge fotogràfic i mitjans de comunicació local de les Terres de Lleida. El guardó destinat a internet (portals informatius multimèdia) té una dotació econòmica de 3.000 euros.

El jurat del 26è “Pica d’Estats” és format per reconeguts professionals del món de la comunicació. La presidenta del jurat és Neus Bonet, degana del Col·legi de Periodistes de Catalunya. En formen part com a vocals Santiago Costa, director de redacció del diari Segre; Josep Cuní, director del programa “8 al dia” de 8 TV; Lluís Foix, periodista i analista polític de La Vanguardia; Antonio Franco, assessor a la presidència del Grupo Zeta; Rafa Gimena, president a la demarcació de Lleida del Col·legi de Periodistes de Catalunya; Eduard Navarro, director general de Cadena Pirenaica de Ràdio i Televisió; Mariano Palacín, president de la Federació Espanyola de Periodistes i Escriptors de Turisme; Mònica Terribas, directora d’“Els Matins de Catalunya Ràdio”, i actuant com a secretari el director del Patronat de Turisme, Jordi Blanch. El jurat es reunirà a la ciutat de Lleida i farà públic el seu veredicte el dissabte 24 de gener de 2015.

Cal recordar que el passat 22 de novembre es van donar a conèixer i es van lliurar al Paranimf de la Universitat de Cervera els premis del 25è “Pica d’Estats”, en un acte excepcional que va servir per commemorar el 25è aniversari de la creació del Patronat de Turisme i de la marca “Ara Lleida” i els 25 anys del guardó turístic internacional.

Mostrar formulari de contacte