Ves al contingut. | Salta a la navegació

Eines personals

Sou a: Inici / Notícies / El 2n Seminari de recerca presenta els resultats de l'activitat investigadora a la Universitat d'Andorra

El 2n Seminari de recerca presenta els resultats de l'activitat investigadora a la Universitat d'Andorra

25/06/2010 18:13

En el marc del 2n Seminari de recerca a la Universitat d’Andorra (UdA), al qual han assistit més de vint investigadors, els diversos grups de recerca de l’UdA han presentat avui la feina realitzada durant el curs 2009-2010 i els objectius a curt i mitjà termini per als projectes en marxa. Entre els nous resultats obtinguts durant l’últim any, destaquen les conclusions del projecte e-t@c d’introducció de les tecnologies de la informació i la comunicació a l’escola, les estadístiques sobre l’evolució de les artroscòpies de genoll o sobre la incidència de pneumònies en l’atenció pediàtrica al servei d’urgències, l’estudi dels manlleus del castellà en la llengua catalana que es parla a Andorra o el disseny d’un model sistèmic de l’evolució de l’ús del català al nostre país, entre d’altres. Alguns d’aquests treballs es publicaran en llibres en els propers mesos.

D’altra banda, els primers candidats a doctorat de l’UdA –el programa doctoral s’ha estrenat aquest curs– han presentat l’estat d’avançament dels seus projectes de recerca. Els àmbits d’estudi seleccionats pels estudiants abracen temàtiques tan diverses com l’eficiència econòmica del procés educatiu, la matemàtica en l’aprenentatge dels nens afectats de TDHA, les competències en el tractament de la informació digital, la relació entre capital humà i qualitat a les organitzacions, la construcció del coneixement a les comunitats virtuals o la gestió del patrimoni accessible a Andorra.

El 2n Seminari de recerca també ha servit per abordar l’elaboració del Pla general de recerca 2010-2014 de la Universitat d’Andorra, que està previst enllestir abans d’acabar l’any. Entre d’altres accions, s’ha proposat que el pla inclogui la creació d’alguna mena d’ajuts a la finalització de les tesis doctorals.

Mostrar formulari de contacte