Eines personals

Sou a: Inici / Notícies / Èxit de participació al Festival de Senderisme Camina Pirineus

Èxit de participació al Festival de Senderisme Camina Pirineus

Durant el cap de setmana passat es van fer tres sortides guiades i altres activitats complementàries, que van gairebé exhaurir les places disponibles

19/06/2024 11:23

La quarta edició del Festival de Senderisme Camina Pirineus s’ha celebrat aquest cap de setmana a diversos indrets de l’Alt Urgell amb una alta participació, ja que de les 75 places ofertes se’n va cobrir 71. El programa ha inclòs tres sortides guiades i altres activitats complementàries.

La primera proposta es va dur a terme divendres a la Seu d’Urgell, al voltant del riu Segre, i va anar a càrrec de David Manzanera (Green Wolf Nature) i Pere Miquel Parés. Una xerrada i una sortida nocturna posterior van permetre conèixer i observar diverses espècies de ratpenats, uns bons bioindicadors de l’estat ambiental del municipi.

Dissabte al matí, Jordi Dalmau (Aubèrria) va encapçalar i explicar la ruta “Els rapinyaires de la vall de Cabó”. Un autobús va recollir els caminants a la plaça de les Homilies d’Organyà per portar-los a Cabó i fer un recorregut de nou quilòmetres, durant el qual també es van visitar alguns dels dòlmens de la vall i es van detallar aspectes relacionats amb la vegetació i l’orientació de la zona, amb els rapinyaires com a tema estrella.

El festival va culminar diumenge al matí amb una sortida al municipi de La Vansa i Fórnols. A la vall del riu de Bona es va visitar l’església romànica de Sant Julià del Garrics, de la qual en destaca el retaule gòtic de finals del segle XVI. Els participants van remuntar el riu fins a accedir a un salt d’aigua i van tornar a l’Espai de la Vansa de Sorribes per degustar un tast de tapes casolanes amb productes de quilòmetre zero. La sortida la van guiar Marc Santeulària i Pilar Aláez.

Festivals de Senderisme dels Pirineus

Totes les persones que han pres part enguany en el Festival de Senderisme Camina Pirineus van rebre una ronyonera promocional de l'Alt Urgell. En el cas de la sortida nocturna, a més a més, van rebre un frontal per poder seguir bé l'activitat.

La iniciativa forma part del calendari dels Festivals de Senderisme dels Pirineus promoguts per l’Institut per a la Promoció i el Desenvolupament de l’Alt Pirineu i Aran (IDAPA), que abasten deu comarques, des de l’Alta Ribagorça fins a l’Alt Empordà.

  • Sortida a la vall de Cabó, en el marc del Festival de Senderisme Camina Pirineus (Foto: CCAU)
    Sortida a la vall de Cabó, en el marc del Festival de Senderisme Camina Pirineus (Foto: CCAU)
  • Sortida a la vall del riu Bona, en el marc del Festival de Senderisme Camina Pirineus (Foto: CCAU)
    Sortida a la vall del riu Bona, en el marc del Festival de Senderisme Camina Pirineus (Foto: CCAU)
  • Sortida sobre ratpenats, en el marc del Festival de Senderisme Camina Pirineus (Foto: CCAU)
    Sortida sobre ratpenats, en el marc del Festival de Senderisme Camina Pirineus (Foto: CCAU)

Mostrar formulari de contacte