Ves al contingut. | Salta a la navegació

Eines personals

Sou a: Inici / Notícies / El 5è Festival del Joc del Pirineu estableix un nou rècord de participació

El 5è Festival del Joc del Pirineu estableix un nou rècord de participació

Més de 4.500 persones han pres part en les partides i activitats organitzades en diversos indrets de la Seu d'Urgell. La singularitat dels espais disponibles, un dels elements més valorats pels assistents
La Sala de Sant Domènec, plena pel 5è Festival del Joc del Pirineu
09/03/2020 13:55

El 5è Festival del Joc del Pirineu de la Seu d’Urgell ha tancat aquest diumenge amb un augment de prop del 30% de públic respecte de l’any passat. Enguany s'ha arribat a una xifra de 4.565 participants, de totes les edats i vinguts d’arreu del país, quan l’any 2019 s’hi van donar cita 3.597 persones.

Davant d’aquest nou rècord de participació, la tinent d’alcalde de Promoció Econòmica de l’Ajuntament de la Seu, Mireia Font, afirma que “els participants valoren molt positivament els espais singulars on tenen lloc les partides exclusives, com ara la cripta i el cor de l’antiga església de l’escola de Les Monges o bé el soterrani de l’Espai Ermengol, juntament amb l’escape room celebrat a la Biblioteca Sant Agustí, novetat d’aquesta cinquena edició". Tot això, conclou Font, "fa que aquest certamen dedicat al joc sigui singular respecte a d’altres que se celebren a Catalunya”.

Aquests 4.565 participants han gaudit d’un cap de setmana de joc que ha tingut com a principal escenari la gran ludoteca instal·lada a la Sala de Sant Domènec (3.125 jugadors), on s’hi van realitzar 1.137 préstecs de jocs. Els altres centres d'atenció han estat les partides exclusives (300 jugadors), la ludoteca avançada situada a l’Espai Ermengol (90 jugadors), els jocs tradicionals a la plaça Patalín (150) i la ludoteca de jocs de rol a la Sala La Cuina (60 jugadors).

D’altra banda, 165 persones van participar en el concurs d’aparadors enredats i 35 persones van prendre part en les diferents activitats complementàries organitzades per Turisme Seu. A tot plegat cal cal sumar-hi els 600 alumnes de primària i secundària dels diferents centres educatius de la Seu d’Urgell que els dies previs al festival van gaudit també del joc a la gran ludoteca ubicada a Sant Domènec.

Paral·lelament, el Col·legi La Salle de la Seu va organitzar dissabte la 4a Jornada Pedagògica, que enguany va treballar el tema El poder del rol a l’aula. Hi van participar 40 professionals del món educatiu vinguts d'arreu.  

Premis Catalunya 2019

Per segon any consecutiu, el Festival del Joc del Pirineu ha lliurat els Premis Catalunya. Pel que fa al premi Amic del Joc, en reconeixement a una persona física o una institució que destaqui per la seva trajectòria en favor del joc, enguany ha estat per l’Ajuntament de Tona com a organitzador de la fira JocJoc, que enguany fa 20 anys i que és el pioner d'aquest tipus de certamens al país.

El premi al Millor Joc en Català 2019 es va atorgar a La fallera calavera 3, de l’editorial Zombi Paella, mentre que el premi Millor Joc editat a Catalunya al 2019, amb l’objectiu de fer un reconeixement públic a les editorials que creen joc a Catalunya, va ser per Belratti, de l’editorial Games4Gamers.

Concurs ‘aparadors enredats’

El Festival del Joc del Pirineu també va organitzar enguany el concurs d’aparadors enredats, amb la participació de 165 persones que es van moure pels carrers de la Seu d’Urgell durant tot el cap de setmana cercant d’entre una vintena d’aparadors dels comerços participant l’objecte infiltrat. 

Els guanyadors d’aquest concurs han estat per Xavi Sumarroca (Andorra); Ana Utrera (Santa Coloma de Gramenet); Núria Clop (La Seu d’Urgell) i Mireia Bordoll (La Seu d’Urgell).

Mostrar formulari de contacte