Eines personals

Sou a: Inici / Notícies / El 66% d'assistents a la Trobada Empresarial al Pirineu contempla crear nous llocs de feina al segon semestre d'enguany

El 66% d'assistents a la Trobada Empresarial al Pirineu contempla crear nous llocs de feina al segon semestre d'enguany

El Baròmetre de la cimera també indica que el 84% d'empreses participants esperen augmentar la facturació, un 43% confien a millorar també els beneficis i més de la meitat preveuen apujar els preus de venda

Primera jornada de la Trobada Empresarial al Pirineu, aquest dijous, al Palau d'Esports de la Seu d'Urgell
Primera jornada de la Trobada Empresarial al Pirineu, aquest dijous, al Palau d'Esports de la Seu d'Urgell
14/06/2024 11:30

El 66% dels assistents a la Trobada Empresarial al Pirineu preveuen crear més llocs de feina els sis mesos vinents i el 84% preveuen facturar més que l'any passat. Són dues de les conclusions del Baròmetre de la Trobada, l'enquesta que s'ha dut a terme un any més entre els participants per conèixer l'estat d'ànim de les empreses catalanes i andorranes i les seves perspectives a curt i mitjà termini.

Sobre les previsions de creixement en la facturació del 2024 respecte a la del 2023, el 84,26% han afirmat que confien que augmenti i només un 9,26% creu que es reduirà, mentre que el 6,48% no ho sap. Paral·lelament, un 43,7% dels empresaris inscrits confia a incrementar també els beneficis i un 40% espera que, com a mínim, els mantindran "més o menys" com l'any passat. En canvi, un 13,33% detecta una disminució i el 2,96% no sap encara com tancarà l'any.

Sobre les necessitats laborals, dues de cada tres empreses (66,67%) preveuen crear nous llocs de feina, 23,53% no ho contemplen i el 9,8% no ho saben. Finalment, pel que fa als preus de venda dels seus productes o serveis, més de la meitat (53,42%) admeten que preveuen apujar-los, mentre que en canvi un 37,89% asseguren que els mantindran. El 8,7% restant no ho saben encara.

Un 62% defensa més poder de decisió per a la UE

El Baròmetre també ha preguntat enguany sobre si la Unió Europea hauria de tenir més poder de decisió en qüestions econòmiques. En aquest punt, el 62,16% s'hi ha mostrat d'acord, mentre que el el 20,95% no només ho rebutja sinó que defensa que la UE retorni competències als Estats membres. El 16,89% proposen que es mantingui l'actual repartiment de poders. 

El president de la Trobada Empresarial al Pirineu, Josep Serveto, valora que la previsió d'augment de facturació a la gran majoria d'empreses "és un bona notícia, però ha de venir acompanyada d'un increment de beneficis", una possibilitat que només contemplen la meitat dels que preveuen facturar més. I sobre la creació de llocs de feina, Serveto creu que "es confirma que les empreses són una font de generació de riquesa i ocupació pel territori". Quant al paper de la Unió Europea, el responsable de l'esdeveniment conclou que la majoria d'assistents "pensen el mateix que l'exprimer ministre d'Itàlia, Enrico Letta", que a la primera ponència d'aquest dijous assegurava que el manteniment de mercats estatals a la Unió Europea "no portarà enlloc" i defensa ""crear un mercat únic".

Mostrar formulari de contacte