Eines personals

Sou a: Inici / Notícies / El 6è Festival del Joc del Pirineu de la Seu d'Urgell augmenta la participació en prop d'un 40 per cent

El 6è Festival del Joc del Pirineu de la Seu d'Urgell augmenta la participació en prop d'un 40 per cent

L'esdeveniment, únic al Pirineu i a la demarcació de Lleida, es consolida i es posiciona com una de les principals cites del joc a Catalunya. Enguany hi han pres part gairebé 6.200 persones de totes les edats i vingudes d'arreu del país

04/04/2022 13:30

La sisena edició del Festival del Joc del Pirineu de la Seu d'Urgell es consolida i es posiciona com un dels principals esdeveniments del joc a Catalunya. Enguany hi han pres part un total de 6.187 persones de totes les edats i vingudes de diferents punts del país, un 36,80 % més que el 2020, en què hi va haver 4.520 participants. Cal recordar que l'any 2021 no es va poder a dur a terme el certamen a causa de la pandèmia.

Davant d’aquest nou rècord de participació, la tinent d’alcalde de Promoció Econòmica de l’Ajuntament de la Seu, Mireia Font, ha afirmat que "l’èxit del festival urgellenc ja és un fet, perquè no només s’hi han donat cita persones aficionades al joc de totes les edats, sinó que també han vingut a la Seu d’Urgell persones de renom d’aquest sector, que han gaudit de les diferents propostes i han mostrat la seva satisfacció per la qualitat i la singularitat del certamen". Font també ha subratllat que el festival ha aconseguit una molt bona promoció turística de la ciutat, “fet que ha quedat demostrat amb el bon nombre de reserves als hotels de visitants que han passat el cap de setmana a la Seu d’Urgell per jugar".

La tinent d’alcalde de Promoció Econòmica ha volgut agrair la "gran implicació" de tota la ciutat per fer possible l'esdeveniment. "En això rau, en molt bona part, l'èxit del Festival del Joc, i el que el fa singular respecte d’altres festivals" I ha afegit: "A cada racó de la Seu s’ha pogut jugar, i això ha agradat moltíssim als participats”.

Diferents espais de joc i de participació

Els participants que han gaudit del Festival del joc s'han repartit pels diferents espais de la ciutat:

•         Ludoteca familiar: 2.451 persones.

•         Ludoteca infantil: 896 persones.

•         Ludoteca de jocs de rol i jugadors avançats: 414 persones.

•         Ludoteca jocs tradicionals: 265 persones.

•         Ludoteca jocs gegant: 541persones.

•         Experiències lúdiques: 877 persones.

•         Sessions escolars: 450 alumnes.

•         Acte inaugural: 55 persones.

•         Acte lliurament Premis Catalunya: 75 persones.

•         Concurs aparadors enredats: 163 persones.

Guanyadors dels concursos vinculats amb el Festival del Joc

El Festival del Joc del Pirineu també ha organitzat enguany el concurs d’aparadors enredats, amb la participació de 163 persones que s’han passejat pels carrers de la Seu d’Urgell durant tot el cap de setmana cercant d’entre una vintena d’aparadors dels comerços participants l’objecte infiltrat. Carolina Foix ha estat la guanyadora d'un lot de jocs per cortesia de la Unió de Botiguers de la Seu d'Urgell (UBSU). D'altra banda, Lourdes Buchaca s'ha endut un àpat al Restaurant Miscela, per cortesia de l’Associació d’Hosteleria de l’Alt Urgell (AHAU). Finalment, Felipe Miguel Pinto Méndez ha obtingut un menú familiar (4 persones) per cortesia de l’Associació d’Empresaris de l’Alt Urgell (AEAU).

Les guanyadores i el guanyador poden passar a recollir el seu premi a partir de d'aquest dimarts, 5 d’abril, a l’Oficina de Turisme Seu, ubicada a la planta baixa de l’Espai Ermengol de la Seu d’Urgell.

Galeria d'imatges (Dissabte)

Galeria d'imatges (Diumenge)

  • Ple a la Sala de Sant Domènec amb motiu del Festival del Joc (Foto: Ajuntament de la Seu)
    Ple a la Sala de Sant Domènec amb motiu del Festival del Joc (Foto: Ajuntament de la Seu)
  • Voluntaris i organitzadors del Festival del Joc del Pirineu (Foto: Festival del Joc del Pirineu)
    Voluntaris i organitzadors del Festival del Joc del Pirineu (Foto: Festival del Joc del Pirineu)

Mostrar formulari de contacte