Eines personals

Sou a: Inici / Notícies / El Ball Cerdà recupera després de dos anys d'absència el format tradicional amb un total de 128 parelles

El Ball Cerdà recupera després de dos anys d'absència el format tradicional amb un total de 128 parelles

L’alta participació el referma com una de les tradicions més arrelades a la ciutat. La darrera Festa Major, a causa de les restriccions per la pandèmia, només el van ballar de manera simbòlica els gegants de la Seu

Ball Cerdà 2022
Ball Cerdà 2022
28/08/2022 14:25

El Ball Cerdà ha tornat a demostrar aquest diumenge de Festa Major que és una de les tradicions més arrelades a la Seu d'Urgell. Un total de 128 parelles han pres part en les ballades de joves i adults. També hi han participat els gegants de la Seu, l'Ot i la Urgell, a través de la Colla de Geganters i Grallers urgellenca.

L'activitat s’ha dut a terme enguany amb el format habitual després d'anul·lar-se dos anys seguits a causa de la pandèmia. Cal recordar que la darrera Festa Major de la Seu, tenint en compte les restriccions vigents, es va optar perquè el ball a la plaça Patalín el protagonitzessin només els geganters.

Element festiu patrimonial d'interès nacional

El Ball Cerdà de la Seu d’Urgell va ser declarat l’any 2016 per part del Govern de la Generalitat de Catalunya com a Element festiu patrimonial d’interès nacional. Aquest reconeixement públic va tenir lloc a la plaça Patalín el mateix diumenge de Festa Major, amb la presència de 105 parelles a punt de ballar, de tot el públic que s’hi va aplegar i del conseller de Cultura de la Generalitat de Catalunya. La declaració va destacar "l’elegància i l’arrelament d’aquesta dansa, on hi tenen gran importància tots els aspectes musicals, coreogràfics i també històrics, socials i estètics".

Nova normativa

L’organització del Ball Cerdà ha indicat que de cara a futures edicions es vol establir una normativa per tenir una guia a l'hora de dur a terme la celebració i solucionar dubtes als participants. El document s'haurà d’aprovar al ple municipal.

Vídeo del ball cerdà dels gegants de la Seu

Galeria d'imatges - Ball cerdà dels adults

Galeria d'imatges - Ball cerdà dels infants i joves

Vídeo del ball de gegants de la Seu

Vídeo del ball cerdà dels adults

Vídeo del ball cerdà dels infants i joves

Mostrar formulari de contacte