Ves al contingut. | Salta a la navegació

Eines personals

Sou a: Inici / Notícies / El Banc del Temps de la Seu ja té 33 socis

El Banc del Temps de la Seu ja té 33 socis

Els inscrits han intercanviat de moment 40 hores amb tota mena de serveis La setmana vinent es faran xerrades informatives sobre l'ús personal del temps  
Ajuntament de la Seu d'Urgell
31/05/2010 16:11

Després de mig any de funcionament, el Banc del Temps de la Seu d'Urgell ja compta amb un total de 33 socis que s'han intercanviat més de 40 hores de servei. 30 socis són particulars, mentre que dos són associacions de caire social cultural i hi ha 1 empresa de disseny.

Els 33 socis s'han intercanviat diversos serveis que van des de l'assessorament informàtic a cuinar, passant per acompanyar a persones grans a fer gestions, fins a classes de mecànica, cosir, fer la compra, fer treballs de fusteria o explicar contes.

Davant aquestes primeres dades del banc del temps, la tinent d'alcalde de Promoció de la Ciutat, Teresa Casassas, ha manifestat la seva satisfacció i ha remarcat que “les previsions marquen un augment del nombre de socis que prendran part en aquesta innovadora proposta, inclosa al programa anticrisi endegat per l'equip de govern del Consistori”.

L'hora, l'única unitat de valor

Per participar com a soci en el Banc del Temps, primer de tot cal donar-se d'alta a l'oficina situada a l'Ajuntament de la Seu d'Urgell on les persones, empreses o entitats que hi vulguin participar signen un full de compromís com a soci. El soci rep un talonari d'hores que haurà d'anar lliurant a les persones de qui rebi algun servei. De la mateixa manera, quan aquest ofereixi serveis, el receptor li lliurarà un taló. De tot aquest procés, en fa un curós seguiment la mateixa Oficina del Banc del Temps.

Pel que fa als serveis que s'intercanvien, són tan diversos com la tipologia de participants d'aquest projecte. Una altra característica és que la unitat d'intercanvi no són els diners sinó l'hora. Tot està valorat pel temps que duri el servei.

La setmana vinent se celebrarà a la Seu d'Urgell La setmana dels usos del temps , promoguda pels Agents d'Igualtat de la Diputació de Lleida, on hi destaquen xerrades informatives sobre aquest projecte d'intercanvi entre ciutadans, empreses i institucions amb l'objectiu de donar a conèixer el funcionament del banc del temps a la Seu. Les xerrades tindran lloc dimecres 9 de juny al casal de joves a l'Escorxador i dijous 10 de juny a l'Esplai de la Gent Gran.

També per dimarts 8 de juny, el Banc del Temps farà presència al mercat setmanal de la Seu a través d'una parada on s'hi podrà trobar tota la informació del seu funcionament i de com participar-hi.

Mostrar formulari de contacte