Ves al contingut. | Salta a la navegació

Eines personals

Sou a: Inici / Notícies / El Bibliobús Pere Quart arriba a Coll de Nargó, Organyà i el Pla de Sant Tirs

El Bibliobús Pere Quart arriba a Coll de Nargó, Organyà i el Pla de Sant Tirs

Hi farà parada respectivament els dilluns al matí, els dilluns a la tarda i els dimarts al matí, cada dues setmanes. A banda del préstec de llibres, el servei també ofereix pel·lícules, diaris, revistes i accés a internet
Biblobús Pere Quart (Departament de Cultura)
04/02/2021 18:05

La Direcció General de Creació, Acció i Territorial i Biblioteques, del Departament de Cultura, amplia la ruta del bibliobús Pere Quart a tres nous municipis de l’Art Urgell que fins ara no disposaven d’aquest servei. Aquesta ampliació és possible després d’una revisió de la ruta actual i dels canvis introduïts que permetran optimitzar els actuals recursos.

Concretament, des d'ara el vehicle s'aturarà cada dues setmanes a les poblacions de Coll de Nargó (els dilluns al matí), Organyà (els dilluns a la tarda) i el Pla de Sant Tirs (els dimarts al matí).

El bibliobús compta amb un fons total de 12.510 documents (llibres, audiovisuals i revistes), i ofereix els serveis següents: Informació i assessorament, préstec, Internet, accés a la plataforma digital eBiblioCat per permet el préstec a llibres, pel·lícules, audiollibres, diaris i revistes, entre d’altres recursos. També ofereix activitats de foment a la lectura per a tot tipus de públics.

Amb aquesta ampliació de la ruta, el Bibliobús Pere Quart ja dóna servei de lectura pública a 18 nuclis de població, de 16 municipis que sumen un un total de 8.975 h. Aquest és un dels 12 bibliobusos del Sistema de Lectura pública de Catalunya que donen servei a poblacions de menys de 3.000 habitants que no disposen de biblioteca pública. Al Pallars Jussà, el mitjà es va estrenar l'any 1982 i, posteriorment, es va ampliar a municipis de la comarca del Pallars Sobirà.

El Departament de Cultura també gestiona actualment el Bibliobús Garrigues Segrià. Actualment el Sistema de Lectura Pública de Catalunya compta amb un total de 427 equipaments, 415 biblioteques i 12 bibliobusos.

Calendari quinzenal a les noves parades:

Coll de Nargó: dilluns al matí (2h30min)

Organyà: dilluns a la tarda (3 h)

El Pla de Sant Tirs (municipi de Ribera d’Urgellet): dimarts al matí  (2h30min)

 

Calendari del bibliobús

https://biblioteques.gencat.cat/ca/biblioteques/estructura_organitzacio/serveis_suport_bp/regionals/lleida/bibliobusos/

Mostrar formulari de contacte