Ves al contingut. | Salta a la navegació

Eines personals

Sou a: Inici / Notícies / El Bisbat d'Urgell presenta la campanya per inscriure's a la classe de religió

El Bisbat d'Urgell presenta la campanya per inscriure's a la classe de religió

Un vídeo gravat per nois i noies de la Seu i Andorra promociona aquesta opció Se’n distribuiran 2.000 còpies entre tots els mestres i professors de religió de Catalunya i el Principat
Presentació Campanya Classes de Religió
25/01/2010 14:45

La delegació d’ensenyament del Bisbat d’Urgell ha presentat aquest dilluns una campanya per explicar als joves, infants i pares el significat i els avantatges que té incriure’s a la classe de religió a l’escola. Com a novetat d’enguany totes les diòcesis catalanes (SIERC) promocionaran aquesta opció amb un videoclip en català elaborat per nois i noies de la Seu d’Urgell i Andorra.

La gravació, produïda conjuntament amb l’editorial Cruïlla, s’ha dut a terme al Parc Olímpic del Segre i als claustres de la Catedral de Santa Maria d’Urgell. Se n’ha fet 2.000 còpies que seran repartides entre tots els mestres i professors de religió de Catalunya i el Principat. Les imatges es poden veure a la pàgina web del bisbat (www.bisbaturgell.org) i al Youtube.

Aquesta és la primera vegada que s’utilitza aquest sistema, “que pretén que els alumnes de primària i secundària coneguin de prop el contingut de les classes i millorar els índex d’inscripció a l’assignatura, que actualment és optativa”, ha explicat el delegat d’ensenyament del Bisbat d’Urgell, Pepe Chisvert.

A la Diòcesi d’Urgell els percentatges d’elecció de l’assignatura de religió són, però, superiors a la mitjana catalana i espanyola. Un 72 per cent dels alumnes de primària escullen religió, i també ho fan un 44 per cent dels estudiants de secundària. A la resta de l’estat espanyol la ràtio és del 70 i 40 per cent respectivament.

“Es posa de relleu l’interès de les classes de religió per als creients però també són imprescindibles des del punt de vista cultural, per conèixer la religió cristiana i les repercussions que ha tingut en el món de l’art i de les costums del món occidental”, assenyala Chisvert.  Alhora, subratlla “la importància de contrarestar missatges negatius i tergiversats sobre la realitat del contingut de les classes de religió, que no són una catequesi”. Pel delegat d’ensenyament del Bisbat d’Urgell, cal tenir en compte que “en els darrers anys s’ha treballat molt per formar un equip de professors jove i preparat, amb coneixements pedagògics i teològics i oferir unes classes sòlides i adreçades a tothom”.

El termini d’inscripció a les classes de religió, que té com a alternativa l’assignatura d’Educació per a la Ciutadania, s’inicia el 2 de febrer i finalitza el dia 16.

Mostrar formulari de contacte