Ves al contingut. | Salta a la navegació

Eines personals

Sou a: Inici / Notícies / El Bisbat d'Urgell prioritza a la fase 1 la recuperació de misses a les principals poblacions i en pobles amb capellà resident

El Bisbat d'Urgell prioritza a la fase 1 la recuperació de misses a les principals poblacions i en pobles amb capellà resident

Les comunions es programaran a partir del juliol i d'altres celebracions ho faran en funció de les fases de desescalada. De moment només es reprèn les celebracions als municipis de la diòcesi que formen part de l'Alt Pirineu i Aran
11/05/2020 13:50

El Bisbat d'Urgell ha anunciat que reprendrà la seva activitat tot prioritzant la celebració de les misses dels diumenges "sobretot" a les ciutats i capitals de comarca, parròquies grans i pobles on hi ha capellà resident. La decisió s'ha pres "tenint en compte l'aforament i la facilitat per complir les mesures de prevenció i higièniques" a aquests temples, mentre s'espera que "més endavant" també es pugui recuperar l'activitat als pobles més petits.

Aquest dilluns mateix al matí ja s'ha fet la primera missa a la Catedral de Santa Maria d'Urgell, oficiada per mossèn Ignasi Navarri, rector de la Parròquia de Sant Ot. La diòcesi ha publicat un document amb orientacions davant la imminent represa de l'activitat religiosa. També informa que les comunions es faran a partir del mes de juliol. Altres celebracions com batejos o bodes es programaran segons l'evolució de les fases de desescalada.

Dos estats i tres regions

Les parròquies i els llocs de culte del Bisbat d'Urgell reprendran les misses amb participació de fidels en funció de les fases de desescalada que es vagin determinant en cada moment. I és que cal recordar que el territori del bisbat abasta dos estats diferents (atès que inclou el Principat d'Andorra) i fins a tres regions sanitàries; concretament, la totalitat de la regió de l'Alt Pirineu i Aran, una part de la de Lleida (quasi tota la Noguera i alguns municipis al nord de la Segarra, l'Urgell i el Pla d'Urgell) i també alguns municipis de la de Girona (els de la Vall de Ribes).

La diòcesi espera recuperar l'activitat "extremant la prudència" i no descarta fer-ho de forma esglaonada, "pel bé de la salut de les persones". La prioritat és assegurar la celebració de les misses dels diumenges a les poblacions grans i als pobles on hi ha capellà resident, mentre que "més endavant" també preveu assegurar l'eucaristia als pobles petits.

El Bisbat ha indicat a l'ACN que atesa la situació actual i per "respecte", la comunió es donarà a la mà, s'utilitzarà mascaretes i es mantindrà la distància de seguretat. També es farà servir gels hidroalcohòlics a l'entrada del temple. També es demana desinfectar el temple i els seients i vetllar perquè no hi hagi aglomeracions ni a l'entrada ni a la sortida de les celebracions.

  • Aquest dilluns s'ha tornat a oficiar misses a la Catedral de la Seu d'Urgell (Foto: Bisbat d'Urgell)
  • Mapa de la Diòcesi d'Urgell (Bisbat d'Urgell)

Mostrar formulari de contacte