Ves al contingut. | Salta a la navegació

Eines personals

Sou a: Inici / Notícies / El Bisbat d'Urgell se suma a les al.legacions contra la MAT

El Bisbat d'Urgell se suma a les al.legacions contra la MAT

La institució expressa la preocupació per les conseqüències de l'autopista elèctrica sobre el patrimoni i l'entorn Ecologistes en Acció recomana una separació de 1.000 metres amb nuclis habitats pel risc de contaminació electromagnètica
Palau Episcopal
21/07/2011 18:01

El rebuig del territori a la línia de Molt Alta Tensió (MAT) pel Pallars Jussà compta amb un nou actor de pes: el Bisbat d'Urgell. La institució religiosa també ha presentat al·legacions al projecte d'autopista elèctrica Penalba-Isona, en considerar que danya el patrimoni arquitectònic i cultural.

La Diòcesi de la Seu ha afirmat compartir totes les al·legacions redactades des del Consell Comarcal del Pallars Jussà i posa especial èmfasi en la preservació dels edificis històrics i l'entorn. Des del Bisbat es creu que hi ha alternatives amb menys impacte a aquest corredor elèctric de 400.000 volts. Alhora, consideren que "un cop es faci aquest projecte quedarà per sempre i el Pallars Jussà restarà hipotecat per tota la vida".

L'ermita de Sant Gregori o Santa Maria de Mur són elements patrimonials que volen protegir, així com la serra del Montsec.

Perill per a la salut

El termini d'al.legacions s'acabava dimarts i se n'ha presentat prop d'un mil.ler, entre institucions, entitats i particulars. En l'ampli ventall de reclamacions també hi ha les d'Ecologistes en Acció, que ha alertat de les conseqüències de la Molt Alta Tensió per a la salut de les persones. El col.lectiu mediambiental denuncia l'augment de la probabilitat de casos de càncer per la proximitat a una línia d'aquesta magnitud i la conseqüent exposició a les ones electromagnètiques.

Per això, Ecologistes en Acció recomana que la MAT estigui allunyada un mínim de 1.000 metres de qualsevol nucli habitat. Per sota d'aquesta distància hi ha els pobles de Vilanova de Mur, Figuerola d'Orcau i Puigcercós, a més de diversos nuclis aïllats.

Mostrar formulari de contacte