Ves al contingut. | Salta a la navegació

Eines personals

Sou a: Inici / Notícies / El bisbat d'Urgell tanca al culte l'església de Sant Martí de Sorribes pel seu mal estat

El bisbat d'Urgell tanca al culte l'església de Sant Martí de Sorribes pel seu mal estat

La decisió s'ha pres a l'espera d'un projecte de rehabilitació que caldrà dur a terme d'acord amb l'Ajuntament de la Vansa i Fórnols Un manifest dels veïns, al qual s'hi han adherit 130 persones, denuncia esquerdes i esvorancs al temple i n'exigeix la millora
Església de Sant Martí de Sorribes - Mal estat
20/01/2012 20:17

El bisbat d'Urgell ha tancat aquest divendres "cautelarment i de manera preventiva" l'església de Sant Martí de Sorribes, després de la caiguda d'una part de la volta d'una nau lateral. Segons ha informat la diòcesi a través d'un comunicat de premsa, "la decisió s'ha pres a l'espera d'un projecte de rehabilitació realitzat d'acord amb l'Ajuntament de la Vansa i Fórnols".

El text lamenta les molèsties que això pugui causar per a les celebracions religioses als feligresos i als veïns, "que hauran de desplaçar-se a un altre temple situat a poca distància".

En relació amb el mal estat del monument alturgellenc, el bisbat assenyala que és "el primer interessat" a restaurar totes les esglésies de la diòcesi "en la mesura del possible", tal i com es fa palès "amb les nombroses intervencions que s'han realitzat els darrers anys". Tanmateix, puntualitza que les actuacions de millora s'han fet sempre "amb la col•laboració de les administracions públiques i dels parroquians".

Manifest per al manteniment de l'església de Sant Martí

L'anunci del bisbat d'Urgell coincideix en el temps amb una recollida de signatures per al manteniment de l'església de Sant Martí. Els veïns de la Vansa volen que s'apliquin "mesures d'urgència" per eliminar el risc que suposa el mal estat del monument, que té nombroses esquerdes i un esvoranc. El manifest ja suma 130 adhesions i es farà arribar la setmana que ve a l'arquebisbe d'Urgell, Joan Enric Vives.

Els firmants del document recorden que la diòcesi va vendre fa anys la rectoria del poble a un particular i demanen els diners que van obtenir-se reverteixin en el condicionament del temple, "que ha estat nul fins ara". De moment, aquesta possibilitat ha estat descartada en les entrevistes de representants municipals i particulars amb el vicari general del bisbat d'Urgell, Josep Maria Mauri.

El manifest alerta del progressiu enrunament del monument i remarca "la indignació de la gent del poble, tant dels assistents habituals al culte com dels que no". A més, insisteix en el fet que el problema "és responsabilitat del bisbat, ja que és el propietari legal de l'església".

Mostrar formulari de contacte