Ves al contingut. | Salta a la navegació

Eines personals

Sou a: Inici / Notícies / El Brudieu Hivern comença amb òpera

El Brudieu Hivern comença amb òpera

La soprano mallorquina Arantxa Calvo i el pianista lluçanès Manuel Ruiz protagonitzaran el concert, a les 10 de la nit a la Sala de Sant Domènec
Arantxa Calvo
05/12/2007 16:27

Aquest dijous, a les 10 de la nit a la Sala de Sant Domènec, s'obre el cicle d'hivern del Festival de Música Joan Brudieu. Serà una vetllada d’òpera amb la soprano Arantxa Calvo i el pianista Manuel Ruiz, amb un programa que inclourà la melodia francesa, lied germànic i àries d’òpera, a la primera part del concert, mentre que a la segona interpretaran cançons catalanes i nadales.

Arantxa Calvo, nascuda a Mallorca i formada musicalment als conservatoris superiors de Música de les Illes Balears i del Liceu de Barcelona, ha ofert recitals com a solista en prestigiosos auditoris i espais com el Palau de la Música Catalana, el Cercle del Liceu, el MNAC, la Sala Manuel de Falla a Madrid o el Patio de lnfanta a Saragossa. Ha estat finalista dels concursos Sanmilírico 2007 i del Concurs El Primer Palau, en el qual va actuar al Palau de la Música Catalana amb l’Orquestra Nacional de Cambra d’Andorra. Recentment ha guanyat el tercer premi al Concurs Montserrat Caballé-Bernabé Martí, així com una beca d’alta especialització a l’Associació d’Artistes, executants i músics. Arantxa Calvo també ha estat guanyadora del concurs Festival de Joves Músics de Catalunya 2007 amb dues modalitats: millor cantant i primer premi del concurs.

Per la seva part, el pianista Manuel Ruiz, nascut a Alpens (Lluçanès), va començar els estudis musicals a Caldes de Montbui i els va continuar al Conservatori del Liceu de Barcelona. Deixeble del concertista Cecilio Tieles, va rebre el Premi d’Honor del grau Superior de Piano. És repertorista de la soprano Enriqueta Tarrés i també ho ha estat de l’aula d’Òpera del Conservatori del Liceu. Col•labora habitualment amb el Cor i l'Orquestra del gran Teatre del Liceu on ha participat en els muntatge i representació de diverses òperes.

L’edició d’hivern del Festival Internacional de Música Joan Brudieu seguirà el diumenge, 23 de desembre, amb el concert de cant coral que oferirà el Cor Nacional dels Petits Cantors d’Andorra a l’església de la Sagrada Família, a les set de la tarda. El tercer i últim dels concerts programats al ‘Brudieu d’Hivern’ l'oferiran els músics de la Barcelona Swing Serenaders, compost per Oriol Romaní al clarinet, Òscar Font al trombó, Albert Romaní a la guitarra i Queralt Camps al contrabaix. Portaran al jazz dels anys 20 i 30, el swing i el new orleans, amb una actuació el diumenge, 30 de desembre, a les deu de la nit a la Sala de Sant Domènec.

El preu de l’entrada de cadascun dels tres concerts és de 6 euros.

Mostrar formulari de contacte