Ves al contingut. | Salta a la navegació

Eines personals

Sou a: Inici / Notícies / El bus urbà de la Seu, tancat per manca d'usuaris

El bus urbà de la Seu, tancat per manca d'usuaris

El Seu Bus desapareixerà aquest Cap d'Any després de dos anys de proves Ajuntaments i Generalitat consideren que no es pot mantenir un servei que no té prou demanda
Mapa del Seu Bus
28/12/2010 16:11

El Servei de Transport Urbà de la Seu d'Urgell deixarà de funcionar a partir del dia 1 de gener de 2011. Aquest servei, que uneix la Seu amb els municipis d'Alàs i Cerc, Montferrer i Castellbò, Ribera de l'Urgellet, les Valls de Valira i els polígons industrials de la zona, no ha cobert "ni de bon tros" les expectatives d'usuaris que es plantejava inicialment, segons reconeixen des de les administracions implicades.

El Seu Bus va iniciar-se el novembre de 2008 i per tant ha cobert dos anys sencers de recorregut, amb un nombre de viatgers molt limitat. Concretament, una mitjana de 715 viatgers al mes; amb 1,7 usuaris de mitjana per cadascuna de les 19 expedicions que el vehicle fa cada dia laborable.

140.000 euros l'any
Segons recorden des de les administracions, els costos anuals de manteniment del sistema, pioner al Pirineu, són elevats: més de 140.000 euros anuals. La meitat els assumia la Generalitat de Catalunya, 60.000 euros provenien de l'Ajuntament de la Seu, i 10.000 euros dels altres municipis implicats. En el cas de l'Ajuntament de la Seu d'Urgell la decisió ha estat presa per la Junta de Govern Local.

L'alcalde de la Seu, Albert Batalla, ha lamentat que s'hagi hagut de prendre aquesta mesura, però entén que “no es pot justificar una despesa pública tan elevada per una tan baixa utilitat social". A tot plegat s'hi ha afegit la irrupció de la crisi, que obliga a ser "més escrupulosos amb els diners de tothom". En aquest sentit, Batalla recorda que l'Ajuntament està duent a terme una reducció de la despesa.

Batalla defensa que han fet tot el possible perquè la gent apostés pel transport públic i que estudis previs detectaven una demanda suficient, però s'ha comprovat "que no és així i per tant el més sensat i responsable és finalitzar-lo”.

El batlle urgellenc lamenta "les molèsties que això pugui causar als usuaris habituals". Per això, des d'ara s'avaluarà "noves possibiltats i propostes de servei públic de transport", que estiguin "més adaptades a les necessitats i la demanda que s'han comprovat".

Durant aquests darrers dies de servei, ja s'està informant als usuaris de la finalització del transport. Els usuaris que tinguin alguna targeta de transport de 10 viatges que no estigui esgotada, podran informar-se dels tràmits de devolució a l'Ofincia d'Atenció al Ciutadà.

Mostrar formulari de contacte