Eines personals

Sou a: Inici / Notícies / El Cadí-Moixeró, l'Alt Pirineu i Aigüestortes se sumen al Dia Europeu dels Parcs

El Cadí-Moixeró, l'Alt Pirineu i Aigüestortes se sumen al Dia Europeu dels Parcs

Aquest cap de setmana es farà una activitat d'identificació d'ocells al Cadí

El Pedraforca
El Pedraforca
24/05/2007 11:42

El 24 de maig, se celebra el Dia Europeu dels Parcs, amb la commemoració de la creació del primer parc nacional europeu. Enguany, el lema és “Paisatges, espais per viure i treballar. Per celebrar aquesta diada, alguns dels parcs naturals de Catalunya han organitzat avui i durant els pròxims dies una sèrie d’activitats lúdiques.

El Parc Natural del Cadí-Moixeró ha organitzat per aquest, 26 i 27 de maig, una activitat d'iniciació a la identificació dels ocells mitjançant el cant. El curs s’adreça a aquelles persones que vulguin millorar la capacitat d’identificar els ocells auditivament i serà a càrrec d’ornitòlegs de l’ICO (Institut Català d’Ornitologia).

El Parc Natural de l’Alt Pirineu ha organitzat avui, Dia Europeu dels Parcs, una sessió sobre diversos parcs nacionals d’Alaska a càrrec de l’enginyer agrònom i fotògraf de natura Jordi Bas. La projecció es durà a terme a les 20 h a la seu del Parc Natural a Llavorsí.

També el pròxim diumenge 27 de maig se celebra la III Marxa Popular Vall de Siarb - Parc Natural de l’Alt Pirineu, que transcorrerà de manera circular entre els pobles de Llagunes i Soriguera. La durada efectiva és d’unes 4 h, amb un desnivell de 400 m; la sortida és prevista a les 9 h.

El Parc Nacional d’Aigüestortes i Estany de Sant Maurici organitza sortides amb els centres d’ensenyament de les comarques de la seva zona d’influència. A causa del nombre de sol•licituds i de l’encaix en la programació de les escoles, aquestes activitats es duran a terme en diversos dies pròxims al Dia Europeu dels Parcs.

Concretament, a l’Alta Ribagorça hi ha previstes tres sessions en tres dies diferents: una primera, a celebrar el pròxim 23 de maig, amb la ZER Alta Ribagorça; una segona, el 30 de maig, amb el CEIP Ribagorçana del Pont de Suert; i una última, el 13 de juny, amb el CEIP Raiers de la Pobla de Segur (Pallars Jussà). El nombre total d’alumnes previstos als actes és de 210.

Al Pallars Sobirà hi ha previstes també diverses sortides: una primera del CEIP Garona de Vielha (Val d’Aran) i dues més, la del CEIP La Closa d’Esterri d’Àneu el 25 de setembre i la de l’IES Morelló d’Esterri d’Àneu el 3 d’octubre. El total d’alumnes participants és de 164.

Mostrar formulari de contacte