Ves al contingut. | Salta a la navegació

Eines personals

Sou a: Inici / Notícies / El Cadí Circuit Fer arrencarà el 3 d'abril amb l'Embarrancada, una nova cursa a Coll de Nargó

El Cadí Circuit Fer arrencarà el 3 d'abril amb l'Embarrancada, una nova cursa a Coll de Nargó

La Unió Excursionista Urgellenca presenta el calendari i la nova etapa de l'entitat, que des d'ara presideix Carlos Guàrdia, amb Toni Torrent de vicepresident. Ja estan obertes també les inscripcions per a la Volta Peramola i l'Escanyabocs
21/03/2022 20:35

El Cadí Circuit Fer 2022 englobarà un total d'onze curses i arrencarà la setmana vinent, concretament diumenge 3 d'abril amb la novetat d'aquesta temporada: l'Embarrancada, a Coll de Nargó, que enguany s'incorpora al calendari com a cursa amiga.

La tretzena edició de la lliga de curses de muntanya de l'Alt Urgell l'han presentat aquest dilluns el nou president de la Unió Excursionista Urgellenca, Carlos Guàrdia, i Marc Segarra, vocal d'aquesta entitat. De fet, l'acte també ha servit per donar a conèixer la junta entrant de la UEU, que s'ha renovat aquest mes de març.

El Circuit Fer afronta el 2022 amb l'objectiu de recuperar al màxim possible la dinàmica i la normalitat pròpia d'abans de la pandèmia, tant pel que fa a l'organització de les curses com al nombre de participants. Segarra ha destacat que enguany es torna a superar la desena de curses i confia que totes es puguin celebrar sense problemes, després que els dos darrers anys hi va haver diverses cancel·lacions a causa de la situació sanitària.

Sobre aquesta qüestió, Guàrdia hi ha afegit que estaran "molt atents" a l'evolució sanitària i als protocols vigents en cada moment, si bé remarca que les curses que s'han organitzat darrerament a d'altres comarques han pogut tirar endavant amb normalitat. El també regidor d'Esports de l'Ajuntament de la Seu ha detallat que les principals indicacions que se seguiran, ja vigents els dos anys anteriors, són l'ús obligatori de la mascareta anans de la sortida i després de l’arribada, juntament amb la recomanació de fer sortides esglaonades per evitar aglomeracions.

Nova junta a la UEU

Pel que fa a la nova etapa de la UEU, el nou president de l'entitat urgellenca ha assegurat que volen ajudar a promocionar encara més el potencial de la gran xarxa de camins de què disposa l'Alt Urgell, la qual actualment se segueix recuperant i senyalitzant mitjançant el projecte Camina Pirineus, que impulsa el Consell Comarcal amb el suport de tots els dinou ajuntaments. L'altre objectiu que s'ha marcat la junta entrant és potenciar l'escalada. Carlos Guàrdia creu que aquest esport "té un potencial brutal" a l'Alt Urgell, tal com ho demostra el fet que "grans escaladors de nivell internacional hi vénen a fer estades i a entrenar-hi".

Pel que fa a la resta de la junta de la UEU, el nou vicepresident és Toni Torrent. De la seva part, Marc Pascuet n'és el tresorer, Imma Obiols exerceix de secretària i com a vocals, a part de Marc Segarra, també hi ha Xavier Guillamó, Anna Maria Vilarmau, Vicenç Cortés i Maite González. El nou comitè executiu es divideix en tres grups: un grup d'excursionisme, camins i raquetes de neu; una àrea tècnica per a formació i competició, i el grup encarregat del Circuit Fer i de l’escalada.

El calendari

Tornant al calendari, al web del Circuit Fer ja estan obertes les inscripcions per a l'Embarrancada i també per a la Volta Peramola (16 d'abril) i per a l'Escanyabocs (21 de maig). Properament també s'obrirà el tràmit per a la Berén-Sant Quiri, que en la seva segona edició estrena noves dates i es disputarà el 7 de maig. La primera meitat de la temporada es completarà amb l'Arruix&Vol d'Organyà (4 de juny).

Després de la pausa de juliol, la competició es reprendrà amb la Trobada d'Aristot (21 d'agost) i continuarà amb la Radikal Estana (10 de setembre), l'única prova del Circuit Fer que se celebra a la Cerdanya. Ja en plena tardor, hi haurà La Foranca d'Alàs (9 d'octubre), la Vertical Urgellet (16 d'octubre a la Seu) i la Marató de Boumort (29 d'octubre a Organyà). Enguany l'última prova serà la Travessa Transfronterera, entre la Seu i Sant Julià de Lòria, que es disputarà el 5 de novembre.

Participació

Pel que fa a la participació, el ritme d’inscripcions a les dues primeres curses fa preveure que es puguin assolir números semblants als dels anys 2017, 2018 i 2019, quan la xifra total de participants estava al voltant dels 2.000. Els organitzadors també confien que l’obertura dels estudis universitaris de l’INEFC a la Seu d’Urgell ajudarà a donar projecció al Circuit Fer i n’augmentarà la participació.

  • Presentació del Cadí Circuit Fer 2022
  • Mapa de curses del Cadí Circuit Fer 2022
  • Constitució de la nova junta de la Unió Excursionista Urgellenca (UEU)

Mostrar formulari de contacte