Sou a: Inici / Notícies / El Cadí La Seu derrota el Perfumerías Avenida (70-63) i acaba la primera volta en 9a posició

L'equip urgellenc sorprèn el vigent campió en dominar el marcador quasi tot el partit. A l'equador de la Lliga, signen un balanç de 6-9 i estan empatades amb Gran Canària, IDK, Bembibre i Ensino

30/12/2022 21:05

Final feliç del 2022 i de la primera volta per al Cadí La Seu, que ha arribat a l'equador de la Lliga Femenina amb un valuós triomf (70-63) contra el vigent campió, el Perfumerías Avenida de Salamanca. Una injecció de moral que, a més a més, permet al primer equip del Sedis Bàsquet tornar a la part tranquil·la de la classificació.

Ara el Cadí és en 9a posició amb un balanç de 6-9, tot i que es manté la igualtat extrema en aquesta part de la taula. Per sota, amb el mateix balanç hi ha fins a quatre equips més: Spar Gran Canaria (10è), IDK Euskotren (11è), Pajariel Bembibre (12è) i Durán Maquinaria Ensino (13è). I dos altres equips amb una victòria menys (5-10): Hozono Global Jairis (14è) i Innova-TSN Leganés (15è). Tanca la classificació el Tenerife, amb 2-13.

En la visita del Perfumerías Avenida al Palau d'Esports, un parcial de 10-2 als primers minuts ha impulsat el Cadí La Seu cap a una dinàmica positiva que ha permès prendre el control del joc. Després de demanar el primer temps mort abans del previst, el bloc castellà reaccionava i el primer quart s'acabava amb un marcador més ajustat i una alta anotació: 24-18. L'equip castellà s'ha arribat a posar per davant tot seguit, però ben aviat el Cadí ha endegat una nova ofensiva i s'ha situat 10 per davant (35-25) a quatre minuts pel descans, al qual s'hi arribava amb un avantatge relativament còmode per a les jugadores de Jordi Acero: 40-33.

Després del pas per vestidors, el conjunt pirinenc no afluixava i als cinc minuts del tercer quart es tornava a situar en el marge psicològic dels deu punts (53-43), tot mantenint l'encert en atac i el control defensiu. Així, s'entrava als últims deu minuts amb un 56-49 que posava a l'abast un triomf de prestigi, alhora que feia augmentar el nerviosisme del rival. Al llarg d'aquests minuts decisius, el Cadí La Seu ha estat capaç de mantenir aquest domini i ha acabat guanyant pel mateix marge de 7 punts amb què havia acabat el segon i el tercer quart.

El triomf l'ha liderat Laura Peña (22 punts, 5 rebots i 30 de valoració). També ha destacat Laia Raventós, amb 19 punts. Una victòria molt celebrada per l'equip i l'afició, no només per l'entitat del rival sinó, i sobretot, perquè permet evitar la part baixa de la classificació.

València i Spar Girona segueixen al capdavant

Pel que fa a la part alta de la taula, el València ha guanyat el títol simbòlic de campió d'hivern, amb un balanç de 12-3 i empatat amb l'Spar Girona. L'equip entrenat per Bernat Canut ha tancat la primera volta amb una victòria incontestable a Tenerife (59-96).

El Casademont és tercer (11-4) i el Perfumerías Avenida manté el quart lloc (10-5), tot i que ara a dos triomfs del líder. Els segueixen el Lointek Gernika Bizkaia i el Kutxabank Araski (9-6). I el 'top-8' que marca el tall per accedir a la Copa el completen el Barça CBS, que és 7è (8-7), i el Movistar Estudiantes, 8è amb només un triomf més que el Cadí (7-8).

Presentació dels equips del Sedis

D'altra banda, abans del partit, l'AE Sedis Bàsquet ha fet la presentació oficial de tots els seus equips d'aquesta temporada 2022-2023. Enguany el club urgellenc compta amb un total de 19 equips, que a més del Cadí La Seu inclouen tres sèniors més: l'Efausa (sènior B) i els dos principals equips masculins, l'Hidrology i el Sideco.

Pel que fa a les categories de base, a nivell masculí hi ha el conjunt júnior, dos cadets, l'infantil, dos minis i un premini. I a nivell femení, es compta amb la plantilla júnior, dos cadets, el preinfantil, el mini i el premini. A tots ells s'hi afegeixen els equips del Sedis Airam.

Stadium Casablanca, guanyador del Torneig de Nadal

I pel que fa justament al bàsquet de base, la intensa jornada d'aquest divendres havia començat amb les finals del 20è Torneig de Nadal Mini del Sedis, que en aquesta ocasió s'ha completat amb un doble títol per a l'Stadium Casablanca, en tots dos casos amb la UE Mataró com a subcampió. A la final masculina, el club aragonès ha vençut per 60-46. I a la final femenina, el resultat ha estat de 57-52, novament a favor de l'Stadium Casablanca.

El campionat ha comptat amb un total de 24 equips -dividits en dos grups masculins i dos més de femenins- i el club que ha portat més equips (4) és el Círcol Catòlic de Badalona. El Sedis hi ha estat representat pels seus equips mini de les dues categories.

• El Cadí La Seu celebra amb l'afició la victòria sobre el Perfumerías Avenida (Foto: Agustí Peña)
  • Presentació dels equips 2022-2023 de l'AE Sedis Bàsquet (Foto: J. Fàbrega)
    Presentació dels equips 2022-2023 de l'AE Sedis Bàsquet (Foto: J. Fàbrega)