Sou a: Inici / Notícies / El Cadí La Seu, 11è a la Lliga després de desfer-se de l'Innova-TSN Leganés (62-84)

L'equip pirinenc s'anota el 'basket-average' amb les madrilenyes i aquest dimecres jugarà la tornada de vuitens de l'EuroCup a la pista del Flammes Carolo, amb una renda de 18 punts. Els urgellencs Juanfra i Diego Paredes, pare i fill, han arbitrat junts per primera vegada

30/01/2023 11:40

El Cadí La Seu es manté fora de perill a la Lliga Femenina gràcies a la contundent victòria d'aquest cap de setmana (62-84) a la pista d'un rival directe de la part baixa, l'Innova-TSN Leganés. L'equip professional del Sedis Bàsquet torna a tenir ara un balanç més equilibrat (8-11) i és en 11a posició, empatat amb IDK Euskotren (10è) i Spar Gran Canaria (12è) i amb una victòria més que Durán Maquinaria Ensino (13è) i Hozono Global Jairis (14è).

Aquest triomf, de retruc, deixa el Leganés encara obrint la zona de descens (6-13) i permet al Cadí guanyar clarament el basket-average amb el club madrileny de cara a possibles empats finals, atès que a la primera volta aquest rival va vèncer a la Seu però ho va fer de només set punts (55-62).

Pel que fa a la part alta de la classificació, l'Spar Girona és líder en solitari (16-3), després d'assolir a la pista del Kutxabank Araski la seva desena victòria consecutiva (57-76). Per sota hi ha el València (15-4) i el Perfumerías Avenida i el Casademont, amb 14 victòries cadascun. Ja a més distància, en cinquè i sisè lloc hi ha respectivament Lointek Gernika Bizkaia i Barça CBS, amb 10-9.

Dissabte, a Leganés, el partit va començar igualat i amb alta anotació (20-23 al primer quart) però el Cadí La Seu ja va deixar-lo gairebé sentenciat abans del descans, gràcies a un segon període d'intensa defensa i molt d'encert que va deixar un espectacular marcador de quart (6-24) que permetia a l'equip de Jordi Acero anar a vestidors amb un escandalós marge de més de vint punts (26-47).

A la segona meitat, les urgellenques no només van aturar els intents de reacció de les locals sinó que, de fet, van acabar el tercer acte amb un avantatge encara més còmode (40-65). Una tònica que es va mantenir en uns últims minuts en què l'Innova-TSN només va poder eixugar mínimament la distància. Un triomf amb aportació de tot l'equip, atès que tot i l'alta anotació el millor registre individual, el d'Stephanie Watts, va ser de 14 punts. La nord-americana, paral·lelament, va aportar 6 rebots. També van destacar Paula Strautmane (13 punts, 8 rebots i 15 de valoració) i Laia Raventós (10 punts, 3 rebots i 3 assistències).

Una altra cita per a la història

Després d'aquest valuós triomf a la Lliga, el Cadí La Seu afronta una altra setmana amb doble cita. Aquest dimecres al vespre (20.00 h), el conjunt pirinenc jugarà la tornada de vuitens de final de l'EuroCup Women a la pista del Flammes Carolo, a Charleville-Mézères. El matx l'emetrà en directe el canal Esport 3.

En aquesta població de les Ardenes, el Sedis té la possibilitat de tornar a fer història i classificar-se per primer cop per als quarts de final de la segona principal competició d'Europa. Per aconseguir-ho, afrontaran el duel amb la important renda del duel d'anada de dimecres passat, quan el Cadí va sorprendre completament el Flammes Carolo i el va derrotar de 18 punts (72-54). Per tant, l'objectiu en aquest desplaçament serà evitar que les franceses s'apropin a aquest marge.

El Sedis Hidrology, també en 11a posició

Mentrestant, a Primera Catalana masculina, el Sedis Hidrology és a la mateixa posició que el Cadí (11è), després d'haver perdut de només dos punts (57-55) a la pista d'un dels capdavanters del grup 3, el SESE B. Una derrota dolorosa atès que el conjunt urgellenc va estar per davant bona part del partit. Després d'un primer quart equilibrat i amb constants alternances (12-11), el Sedis va prendre el timó i va arribar a assolir un primer avantatge de més de deu punts (17-28), tot i que el SESE B va tornar a apropar-se i va aconseguir arribar al descans amb un desavantatge assumible (25-30).

En tot cas, el conjunt de David Vallvé seguia dominant just després de la mitja part, quan se situava novament en la línia dels deu punts favorables i entrava als deu últims minuts amb 33-44. Però després d'assolir el seu màxim avantatge (33-47), els urgellencs es van quedar blocats en atac i els locals van remuntar ràpidament per forçar un final igualat, que es va resoldre a favor dels barcelonins. Víctor Seguín va ser el màxim anotador del partit, amb 17 punts.

El Sedis Hidrology té un balanç de 5-9, un triomf més que l'Ateneu Montserrat (12è) i dos més que La Marina (13è) i Industrial Borobil Igualada (14è), que tanca la classificació.

Pare i fill arbitrant junts

Encara en bàsquet, dos àrbitres urgellencs han protagonitzat aquest diumenge una situació quasi inèdita al Pirineu i molt poc habitual en partits de la Federació Catalana de Basquetbol: pare i fill han arbitrat junts. Juanfra Paredes Hurtado, que té 37 anys d'experiència com a col·legiat, i el seu fill Diego Paredes Magallón, que fa tot just tres mesos que arbitra, han coincidit per primer cop com la parella responsable de la direcció d'un partit oficial.

La situació s'ha produït en el matx, de categoria cadet interterritorial, que l'equip cadet del BC MoraBanc Andorra jugava contra el CENG Fisart d'Artesa de Segre. El duel, al Pavelló Joan Alay d'Andorra la Vella, es va resoldre amb victòria local per 76-68.

• El Cadí La Seu, a la pista de l'Innova-TSN Leganés (Foto: Sedis Bàsquet)
    El Cadí La Seu, a la pista de l'Innova-TSN Leganés (Foto: Sedis Bàsquet)