Ves al contingut. | Salta a la navegació

Eines personals

Sou a: Inici / Notícies / El Camí de Sant Jaume, nova opció turística de l'Alt Urgell

El Camí de Sant Jaume, nova opció turística de l'Alt Urgell

El Consell Comarcal senyalitzarà el trajecte, que també passa per la Cerdanya i la Noguera La proposta compta amb un pressupost de 400.000 euros  
Camí de Sant Jaume - Placa
30/07/2010 15:28

El Ple del Consell Comarcal de l’Alt Urgell ha aprovat aquest dijous un conveni sobre delegació de competències municipals en matèria d’intervenció en camins a peu, per tal de dur a terme a la comarca el projecte “El camí de Sant Jaume”. Aquesta iniciativa transfronterera, que compta amb el suport de la Generalitat i la Diputació, pretén potenciar turísticament la zona aprofitant el prestigi del Camí de Santiago.

El trajecte inclou, a més de l’Alt Urgell, la Cerdanya i la Noguera. També hi participa França. Precisament l’interès francès era evident per poder unir els diversos trams del recorregut. Així ho ha indicat el president del Consell Comarcal, Jesús Fierro, que creu que la proposta serà "molt positiva per al territori".

El projecte compta a l'Alt Urgell amb un pressupost de 400.000 euros que se subvencionaran a través del programa Leader i el de Petits Nuclis, del departament de Política Territorial i Obres Públiques de la Generalitat de Catalunya, a través de la Direcció General d’Arquitectura i Paisatge.

Des del PSC-Progrés, es va emetre ahir un vot d’abstenció al punt de l'ordre del dia, ja que es considera que cal planificar bé la proposta i saber si realment serà rendible i se n’obtindrà resultats. “Estem a favor del turisme sostenible però cal fer les coses ben fetes, i, de moment, no s’està fent promoció”, comenta Ordeig.

Mostrar formulari de contacte