El Cant de la Sibil·la torna a la Catedral de la Seu després de 500 anys
La partitura original que es conserva a l'Arxiu Capitular d'Urgell es podrà escoltar abans de la Missa del Gall Els intèrprets seran Lluís Obiols, a l'orgue, i la soprano Laura de Castellet, acompanyats d'un grup coral
El Cant de la Sibil·la, un drama litúrgic en cant gregorià de gran difusió a l'edat mitjana i declarat Patrimoni Cultural Immaterial de la Humanitat per la UNESCO el 2010, retornarà enguany a la Catedral de Santa Maria d'Urgell, on es va deixar d'interpretar al segle XVI. La peça musical es podrà escoltar a la Seu abans de la Missa del Gall, que estarà presidida per l'Arquebisbe d'Urgell, Joan-Enric Vives.
A l'orgue, Lluís Obiols interpretarà la partitura original que es conserva a l'Arxiu Capitular d'Urgell, una versió que es cantava fins al 1536. La soprano Laura de Castellet, acompanyada d'un grup coral, assumirà el paper de la Sibil.la, la profetessa que canta la fi del món.
La versió urgellenca del Cant de la Sibil.la té trets específics que fan que sigui diferent de la resta de les versions que es coneixen. La lletra ja és en català i, per tant, es tracta d'una de les primeres expressions poètiques en la nostra llengua.
La recuperació de la tradició segueix la línia del que s'ha fet en d'altres poblacions del territori català. El cant de la Sibil·la s'ha mantingut vigent en molt pocs indrets, després de la prohibició que en va fer el Concili de Trento.