Eines personals

Sou a: Inici / Notícies / El Carnaval de la Seu presenta novetats per augmentar la participació

El Carnaval de la Seu presenta novetats per augmentar la participació

El programa ja comença aquest dissabte amb ‘Lo Pregoner de Carnaval', un nou personatge que informarà de tots els actes previstos. Dissabte vinent, dia 10, hi haurà una cercavila, l'Estudiantina, la rua i una festa nocturna

Presentació del Carnaval 2018 a la Seu
Presentació del Carnaval 2018 a la Seu
01/02/2018 19:25

El Carnaval 2018 de la Seu d'Urgell i de Castellciutat presenta novetats amb l'objectiu d'ampliar-ne la participació ciutadana. La regidora de Festes i Tradicions de l'Ajuntament, Sílvia Iscla, ha presentat aquest dijous el programa previst, amb el qual es vol que aquesta celebració "vagi creixent cada any en quantitat i qualitat d'actes, com també en participació ciutadana". Segons Iscla, la suma d'esforços conjunta de l'administració i els ciutadans ens porta a oferir un programa d'actes de Carnaval ple d'activitats per a tothom”.

Les propostes del Carnaval de la Seu ja comencen aquest dissabte mateix, dia 3, amb l'estrena d'un nou personatge, ‘Lo Pregoner del Carnaval’, que informarà als veïns i veïnes de la Seu de tots els actes programats, que començaran dilluns vinent, dia 5, i s’allargaran fins dimecres 14 de febrer.

Paral·lelament, enguany els carrers de la ciutat s’ompliran de moltes més màscares de Carnaval. Si l’any passat n’hi havia 50, en aquesta edició es preveu que n'hi hagi més de 200. A més a més, en col·laboració amb la Unió de Botiguers de la Seu d’Urgell (UBSU), el Rei Carnestoltes que es passejarà durant tota la setmana vinent pels carrers de la Seu per animar als comerciants a que segueixin les seves ‘consignes’ de Carnaval.

Una altra novetat és que s’ha editat un vídeo en el qual el Rei Carnestoltes explica què cal fer entre el dilluns 5 i el dissabte 10 de febrer per viure de ple el Carnaval. La filmació ja es pot visionar al portal YouTube.

Dissabte de Carnaval

El plat fort de Carnaval serà dissabte 10 de febrer amb un ampli repertori d’actes que s’iniciaran a les 11 del matí amb la cercavila del Rei Carnestoltes al llarg i ample del mercat setmanal, juntament amb la Cantada de l’Estudiantina, a càrrec de la Germandat de Sant Sebastià.

A les 12 del migdia, tindrà lloc un acte nou d’aquest any: el judici del rei Carnestoltes a la plaça de Sant Josep de Calassanç, a càrrec del Cor de l’Institut Joan Brudieu i la Comissió de Festejos de la Germandat, entitat que s’encarregarà de repartir vi calent.

La plaça de Les Monges serà, a 1/4 de 5 de la tarda, el punt de recollida de les colles que participaran a la rua de Carnaval, que engegarà a les 5 en punt, amb l'acompanyament dels Diables de l’Alt Urgell i de Batukaseu, fins a arribar a la plaça dels Oms. En aquesta plaça, davant de l’Ajuntament d ela Seu d’Urgell, la Comissió de Festes repartirà coca i xocolata. Seguidament, es lliuraran els premis dels guanyadors de la rua. El colofó de la tarda de Carnaval el posarà la lectura de la sentència i penjada del Rei Carnestoltes a la mateixa plaça dels Oms.

La nit de dissabte se celebrarà la Festa de Carnaval a la Pista Polivalent, a càrrec de La Nova Crem i Social Community. A partir de la una de la matinada hi actuaran The Playback Street Boys; i des de 2/4 de 4 de la matinada, Traptor Amarillo. La venda de tiquets serà a taquilla, al preu de 5 € sense consumició, i 10 € amb una consumició.

Per diumenge 11 de febrer,a  les cinc de la tarda, tindrà lloc un taller de Batokatú Oliana, a la sala Sant Domènec de la Seu d’Urgell. Cal fer inscripció prèvia per participar-hi, tant a l’Oficina d’Atenció Ciutadana de l’Ajuntament de la Seu o enviant un correu a educacio@aj-laseu.cat

Dimecres de Cendra

Com és ja tradició, els actes que tancaran les festes de Carnaval tindran lloc el dimecres 14 de febrer, Dimecres de Cendra, a dos quarts de nou del vespre amb la processó de la llum i el silenci, amb els Diables de l’Alt Urgell, que s’iniciarà a la plaça dels Oms. Es continuarà amb la cremada del Carnestoltes i l’enterrament d ela Sardina, al passeig Pasqual Ingla, i es finalitzarà amb una gran sardinada, amb ‘sardines del Segre’, per gentilesa de la UBSU i la Germandat de Sant Sebastià.

Carnaval a Castellciutat

El poble de Castellciutat també celebrarà el carnaval amb un programa d’actes propi que s’iniciarà dissabte 10 de febrer amb l’arribada de Sa Majestat Carnestoltes a la plaça de l’Arbre, que estarà ben guarnida per l’ocasió.

Diumenge 11 de febrer, a les 12 del migdia, Sa Majestat Carnestoltes pronunciarà el seu pregó, amenitzat per El Caçador. A les 2, començarà la Calçotada de Carnaval a la plaça de l’Arbre, seguida a les 4 de la tarda pel Quinto de Carnestoltes al Local Social del poble. A les 6 de la tarda hi haurà ball de mantons i corbates "amb separats, divorciats, barallats, malcasats, aparellats i també solters i solteres" al Local Social, seguit a les 7 per un berenar per a tothom.

Els actes de Carnaval a Castellciutat es clouran també dimecres 14 de febrer amb l’obertura del tanatori de Sa Majestat Carnestoltes al local social de Castellciutat. Seguirà una processó corpore insepulto fins arribar a la plaça de l’Arbre, on s’enterrarà la sardina i es farà la lectura del testament del Carnestoltes. Dimecres de Cendra finalitzarà també a Castellciutat amb una sardinada popular a la plaça de l’Arbre. 

Mostrar formulari de contacte