Ves al contingut. | Salta a la navegació

Eines personals

Sou a: Inici / Notícies / El Castell de Peramola centra la nova conferència de 'Desenterrant el passat'

El Castell de Peramola centra la nova conferència de 'Desenterrant el passat'

Carles Gascón i Raquel Codina explicaran els treballs arqueològics fets a l'antiga fortalesa La xerrada serà aquest diumenge, dia 12, a les 11 del matí al mateix recinte
Peramola - Castell
08/10/2014 16:04

La nova edició del cicle 'Desenterrant el passat' oferirà la seva segona conferència a Peramola, dins de l'aposta feta enguany per fer l'activitat a cada indret on s'han fet les descobertes. 'El castell de Peramola. De fortalesa feudal a residència senyorial”, és el títol de la xerrada que pronunciaran els historiadors Carles Gascón Chopo i Raquel Codina Miquela, aquest diumenge 12 d’octubre, a les 11 matí, al Castell del poble.

La xerrada se centrarà en els treballs arqueològics que van acompanyar la intervenció arquitectònica duta a terme durant l’any 2011 per consolidar aquest edifici històric de Peramola, que està catalogat com a Bé Cultural d’Interès Nacional.

Restes de l'incendi del poble el 1714

Entre altres qüestions, la xerrada donarà a conèixer algunes evidències arqueològiques, recuperades en el decurs de la intervenció, de l’incendi que la vila de Peramola va patir per part de les tropes borbòniques l’any 1714, ara fa 300 anys, i que va arrasar la població. La xerrada serà acompanyada d’una visita guiada per part dels dos ponents a les dependències d’allò que fou el castell de Peramola.

Aquesta segona activitat arriba després de l’èxit d’afluència en la primera xerrada del nou cicle, la setmana passada. Xavier Planas Batlle va presentar els seus estudis entorn del debat sobre la presència de la llengua basca al Pirineu català abans de l'arribada del llatí, reflectida principalment en l'origen dels topònims de molts pobles pirinencs.

“Desenterrant el passat” és un cicle de xerrades sobre el patrimoni arqueològic i paleontològic de la comarca de l’Alt Urgell. És organitzat pel Consell Comarcal, l’Institut d’Estudis Comarcals de l’Alt Urgell i l’Arxiu Comarcal, amb la col•laboració de l’Ajuntament de Peramola.

Mostrar formulari de contacte