Eines personals

Sou a: Inici / Notícies / El cau clou el seu primer any de funcionament amb una acampada a Sant Joan de l'Erm

El cau clou el seu primer any de funcionament amb una acampada a Sant Joan de l'Erm

L'Agrupament Escolta i Guia Urgellenc fa un bon balanç de l'experiència L'entitat, que ja compta amb 35 inscrits, col.laborarà en diversos projectes durant l'estiu

Cau 2011
Cau 2011
29/06/2011 11:45

L’Agrupament Escolta i Guia (AEiG) Urgellenc ha tancat aquest mes de juny el seu primer any de funcionament amb una acampada i un dinar de comiat i germanor a Sant Joan de l’Erm. Segons indiquen des de l'Entitat, l’anomenat TROCATOTS (Trobada de caps, pares i joves) va servir per fer una valoració global molt positiva de l'experiència.

L’agrupament escolta va posar-se en marxa el passat octubre amb 9 joves d’entre 6 i 19 anys, xifra que ha augmentat i ja arriba als 35 inscrits, juntament amb els 14 caps i el suport de tots els pares i mares.

L'AEiG Urgellenc afirma que durant els últims mesos s'ha aconseguit que els joves hagin esdevingut "protagonistes del seu propi creixement". Entre les iniciatives que han dut a terme en destaca la castanyada, la xocolatada de Carnaval, els campaments a Bescaran, la venda de roses per Sant Jordi o l’Assemblea de la demarcació Nord-Occidental, que va comptar amb la participació de més de 110 caps. Enguany també s’han realitzat excursions al Roc del Beneïdor, al tallafocs, a Sant Joan de l’Erm vell, a Sant Antoni i a la Bastida.

Així mateix, el cau també s'ha implicat en activitats proposades pels joves, com ara cantar nadales a la gent gran de la llar de Sant Josep i al Sant Hospital, i portar roses als padrins per Sant Jordi.

Ara per ara, el cau ha iniciat la col•laboració amb el projecte “el Camí”. Durant el juliol, a més, participarà en el “Correllengua” d’Òmnium Cultural de l’Alt Urgell i també en el projecte europeu “ffcf-Poctefa” (fer de la frontera un camí cap a la formació - Programa Operatiu de Cooperació territorial Espanya- França- Andorra).

Transmissió de valors

Des de l’Agrupament Escolta i Guia Urgellenc, que forma part de Minyons Escoltes i Guies de Catalunya, es justificava el passat mes de setembre la iniciativa de crear un nou cau a la Seu, d'àmbit comarcal, “perquè els infants i joves creixin amb valors, actituds crítiques, solidàries i compromeses amb l’entorn”.

La proposta educativa s’estructura actualment en petits grups i s’intenten transmetre “valors bàsics com la pau, la tolerància, la democràcia, la solidaritat, l’empatia vers els altres, la cooperació, el compromís amb la societat i el respecte amb l’entorn”.

Mostrar formulari de contacte