Eines personals

Sou a: Inici / Notícies / El CE Ciutat La Seu demana a l'FCF poder jugar a les lligues d'Andorra

El CE Ciutat La Seu demana a l'FCF poder jugar a les lligues d'Andorra

L'entitat urgellenca només veu viables els desplaçaments al Principat perquè els seus jugadors de base puguin fer competició. El club ha sol·licitat que se li facilitin les gestions, tal com es fa amb equips andorrans que juguen a Catalunya

Partit del CE Ciutat La Seu
Partit del CE Ciutat La Seu
20/06/2016 19:20

El Club Esportiu Ciutat La Seu està fent gestions per tal que els seus equips de futbol base puguin jugar a les lligues de categories inferiors d'Andorra.

L'entitat urgellenca, que prioritza la participació per davant dels resultats, ha formalitzat la petició en considerar que, pel seu pressupost limitat, els és més lògic i assumible jugar amb equips andorrans. Alhora, consideren inviable econòmicament integrar-se en lligues territorials de Lleida. La causa principal: el cost dels desplaçaments, un problema amb què es troben bona part dels equips esportius de la ciutat i especialment aquells que s'han de desplaçar en vehicles particulars.

El responsable del club, Antonio García Medel, ha explicat a RàdioSeu que ja han plantejat la petició tant a la Federació Catalana (FCF) com a l'Andorrana (FAF). García Medel assegura que, a més a més, des del Principat veuen bé la proposta, ja que suposaria tenir un club més a les seves competicions. Per això, demana més comprensió a l'ens català i, concretament, que la delegació lleidatana de l'FCF els faciliti més les gestions per aconseguir-ho.

En aquest sentit, des del CE Ciutat La Seu consideren que, en cas que no se'ls permeti aquesta possibilitat, es pot establir un greuge comparatiu flagrant, ja que molts equips andorrans, de tots els esports, disposen de convenis que els permeten jugar en competicions d'àmbit català o bé espanyol. Per això, veurien incomprensible que des de les institucions es vegi amb reticència que un equip del Pirineu català vulgui fer el camí invers i jugar a Andorra. Una de les opcions que s'ha estudiat és associar-se amb un club o entitat establerta al Principat, o bé jugar els partits al camp d'Alàs, gestionat per la FAF.

El CE Ciutat La Seu ha celebrat aquest diumenge el seu primer Torneig de Futbol Base. A la trobada s'hi ha convidat bona part dels clubs i escoles de futbol amb els quals han fet intercanvis aquesta temporada, en què també han participat parcialment en la lliga pirinenca que s'ha creat, en categories de base, al Pallars Sobirà, el Pallars Jussà i l'Alta Ribagorça. L'activitat va reunir més de 200 infants i va comptar amb la col·laboració de diversos voluntaris, entre els quals hi havia la futbolista Gemma Pla Xiki i el tècnic Xavi Padial.

Mostrar formulari de contacte