Ves al contingut. | Salta a la navegació

Eines personals

Sou a: Inici / Notícies / El Centre d'Art i Natura es dóna a conèixer a la Seu

El Centre d'Art i Natura es dóna a conèixer a la Seu

Una exposició al Centre Cívic explica l'activitat del projecte a Farrera de Pallars El complex atrau artistes d'arreu del Món que busquen un ambient relaxat per crear les obres
20/08/2008 09:24

El Centre d'Art i Natura de Farrera de Pallars es dóna a conèixer a la Seu d'Urgell, amb una exposició que es pot veure des d'aquest dimarts i fins l'11 de Setembre, al Centre Cívic el Passeig.

Sota el títol Crear a l'alta muntanya, la mostra fa un repàs als dotze anys de vida del projecte, que va impulsar un artista irlandès que resideix al poble. De fet, la programadora cultural del centre, Sussana Bernadí, destaca que Farrera atrau artistes d'arreu del Món, que busquen un ambient relaxat per a fer les seves creacions. Bernadí creu que el centre fins i tot és més conegut a fora que no pas a Catalunya.

L'acte d'inauguració va comptar amb l'assistència, entre d'altres, del regidor de cultura de l'Ajuntament de la Seu, Miquel Colom. Segons Colom, cal valorar l'aportació que fa al Pirineu un projecte que tenim molt a prop de l'Alt Urgell.

L'exposició consta de diversos plafons on s'explica l'evolució i els diferents vessants del Centre d'Art i Natura. També es projecta un audiovisual sobre l'activitat que es fa a Farrera de Pallars.

El Centre d'Art i Natura és una residència de treball per a artistes i investigadors d'arreu del món que es troba situat a 1.360 metres d'altitud i en un poble amb tot just 25 habitants. Això fa que tingui un entorn privilegiat i tranquil, ideal per a la reflexió, la inspiració i el treball creatiu, individual o en grup.

Les activitats que s'hi porten a terme són la creació artística com són les arts visuals i plàstiques, literàries, musicals, escèniques de petit format i també les intervencions. També està obert a la recerca per a investigadors de ciències naturals i humanes com ara la botànica, geologia, biologia, ecologia, història, geografia i antropologia. En resum, s'ofereix per a qualsevol altre tipus d'estudi que demani concentració, silenci i absència d'interrupcions.

  • Inauguració de l'exposició del Centre d'Art i Natura
  • Farrera de Pallars

Mostrar formulari de contacte